Cvijanović i Homan: Obrazovni sistem prilagoditi tržištu rada

0
BANJALUKA – Predsjednik Vlade Republike Srpske, Željka Cvijanović i ambasador Njemačke u BiH, Kristijane Homan ,razgovarale su danas u Banjaluci i tom prilikom je istaknuto da je važno raditi na modernizaciji ekonomije kroz prilagođavanje obrazovnog sistema zahtjevima tržišta rada.

Na sastanku je konstatovano da se po ovim pitanjima već provode određene aktivnosti koje su sadržane i u dokumentu Reformska agenda, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj, i BiH, s osvrtom na ekonomske reforme i unapređenje poslovnog ambijenta.

Kada je riječ o unapređenju privrednog ambijenta, naglašena je dobra saradnja vlada Republike Srpske i Federacije BiH na ujednačavanju privrednih i ekonomskih propisa i obostrana opredijeljenost ka provođenju ekonomskih reformi iz reformske agende.

Na sastanku je ocijenjeno da je važno i ubuduće nastaviti saradnju po pitanju provođenja reformi iz reformske agende i na prilagođavanju standardima EU.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime