SP u Rusiji: Kazne za ležerno ponašanje na aerodomima

0
Navijači koji će doći na Svjetsko prvenstvo u fudbalu u Rusiju obaviješteni su o novom pravilniku ponašanja na moskovskim aerodromima Domodedovo, Šeremetjevo i Žukovski, kao i kaznama u slučaju prestupa.

Prema novim pravilima, uvedene su novčane kazne za ometanje prolaska obilježenim stazama, nepoštovanje pravila upotrebe pokretnih stepenica i liftova, ali i naslonjača i stolica u zoni čekanja na ulazak u avione, odnosno na “gejtovima”.

Na moskovskim aerodromima biće kažnjavano slušanje muzike bez slušalica, ležanje u čekaonicama na stolicama, klupama i na sjedištima, kao i sjedenje na podu i odlaganje prtljaga na sjedišta.

Osim toga, uvodi se i odgovornost za narušavanje reda prilikom prijave za let i registracije prtljaga.

Svi putnici moraju se nalaziti unutar određenih zona, navodi se u novom pravilniku, a za nepoštovanje tih odredaba zaprijećena je novčana kazna od 100 rubalja.

Kazna je predviđena i za građane koji na aerodromima nude usluge, prose ili koriste aerodromske prostorije za boravak duži od primjerenog, odnosno kao zamjenu za smještaj u hotelima.

Za takvo ponašanje prestupnici mogu dobiti obično upozorenje, ali i kaznu od 2.500 do 5.000 rubalja, prenose ruski portali.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime