Trg od smeća

0

„Plava noć“ u Podgorici jutros osvanula kao duboki trag smeća. Tako to, dakle, u svom aranžmanu radi VOLI: bitan je samo lažni sjaj, prvi utisak, oslobođenje ukupnog kapaciteta potisnute histerije. Inače, socijalno stanje jednog društva najpotpunije se emituje kroz njegovu potrebu da se beskrajno ludira; tako je jutros Trg nezavisnosti osvanuo kao Trg smeća. Kao trijumf smeća! Možda ga novozasjeli šerif ubrzo i preimenuje u – Trg od smeća?! Ni to nije isključeno…

Nakon vatrometa (kiča svake proslave), po Trgu počele da brzinom svjetlosti bujaju mrtve kese. Zato, nije na odmet da ispratimo ovaj jeziv podatak.

„S obzirom na ogromne količine otpada koji je ostao po završetku koncerta, na poslovima sakupljanja i metenja bilo je anganžovano 13 radnika koji su sa prostora Trga i okolnih ulica uklonili 446 kesa otpada“, saopštili su iz Čistoće.

Jutros „Osama na trgu.“ Realnost smeća. Nakon velikog pražnjenja uprazno (rečeno terminologijom psihoanalize), tišina polegla na izmoždene kese; da, to je – kampanja smeća koju vodi niko drugi do VOLI! Budućnost VOLI poentirala u smeću.

Radnici Čistoće, „gospodo“, jutros jedini spoznali istinu kuda vodi ovo bezglavo ludilo; nigdje drugdje, „gospodo“, do podrške „našeg“ Evrosong predstavnika Vanje R. (odskora poznatijeg kao – tumor-vic), čije je srce noćas uz Albaniju. Tim prije, ako mene pitate, trebali su ga na Trgu od smeća dočekati uz Merlinov hit – „Je`l Sarajevo gdje je nekad bilo.“

Dakle, smeće na Trgu, Knjige u garaži! Ima tu nečeg dubljeg od igre simboličkog; stoga, rekli bismo: orgija jeste duh smeća, koji je proizvod svakog vida razuzdanosti, koja odbija svakog koji nije samo prosti sastav čula i materije. I u proslavama, ipak, mora se znati neki red. Međutim, u toku je političko-kulturna bitka za glavni grad. U stanju smo neprestane (nasilne) edukacije koja putem raznih formi pojašnjava kako se treba, pa i mora odnositi prema glavnom gradu, e da bi on bio to što treba da predstavlja. Ali, jedno su našminkane političke kampanje, nešto sasvim drugo je realnost smeća koje nas je jutros zatekla kao istina o nama. 446 isplaženih kesa otpada jutros plutalo Trgom!

(Koliko će, pak, smeća osvanuti nakon proslave Njegove inauguracije, ostaje da vidimo…)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime