Zbog Erdoana se odgađa sarajevski derbi?

0

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zatražilo je pomicanje termina odigravanja sarajevskog derbija između Željezničara i Sarajeva.

Dvoboj je zakazan za nedjelju, 20. maja, a mogao bi biti odgođen zbog najavljenog predizbornog skupa turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana, koji se održava istoga dana u centru Sarajeva, potvrdili su u utorak iz sarajevske policije.

Dopis sa zahtjevom za pomicanje termina susreta posljednjeg kola fudbalskog prvenstva BiH, MUP-a Kantona Sarajevo uputio je N/F savezu Bosne i Hercegovine .

Razlog za odgodu utakmice najavljene za nedjelju u 17 sati, su bezbjednosni razlozi jer će najveći broj policajaca toga dana biti angažovan na zaštiti skupa predsjednika Republike Turske, koji je i čelnik Stranke pravde i razvoja.

Redžep Tajip Erdoan će predizborni skup održati u dvorani Zetri i očekuje se dolazak više hiljada Turaka i simpatizera u sklopu njegove predizborne kampanje.

Prema odredbama N/FS BiH, posljednji susreti se moraju igrati u isto vrijeme, što bi sugerisalo da će se sva tri susreta posljednjeg 10. kola morati odgoditi. No, u Savezu smatraju kako je moguće promijeniti termin odigravanja samo jedne utakmicu budući da je sve već poznato jer je Zrinjski iz Mostara prvak države i ide u kvalifikacije za Ligu prvaka, dok će u Ligu Evrope ići Široki Brijeg, Sarajevo i Željezničar.

Odluku o tome hoće li se pomaknuti termin odigravanja utakmice Željezničara i Sarajeva donijeće u sljedeća dva dana Takmičarska komisija  N/FS BiH, potvrdili su za Hinu u ovom savezu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime