Devojčica (13) izmislila da je oteta posle škole

0

BANJA LUKA – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske utvrdili su da kod nestanka devojčice (13) u Banjaluci nema elemenata krivčnog dela i da je ona samovoljno odlutala, potvrđeno je u MUP-u.

Oni su pojasnili da su ispitali sve okolnosti u vezi sa ovim slučajem i utvrdili da nije oteta, nego da se samovoljno udaljila od kuće.

Podsetimo, velika drama odvijala se u petak uveče u Banjaluci kada je policiji prijavljeno da je nestala trinaestogodišnja devojčica u naselju Borik.

Roditelji devojčice su u petak oko 17 časova pozvali policiju i rekli da je nestala njihova ćerka.

Izvor blizak istrazi pojasnio je da su roditelji primetili da devojčica kasni iz škole i da su pozvali tamo nadležne i da su im oni rekli da je otišla iz škole.

– Ona se nije javljala na svoj mobilni telefon, pa su roditelji odmah obavestili policiju – kaže izvor „EuroBlica“.

Ovaj slučaj na noge je digao veliki broj policajaca koji su odmah krenuli u potragu.

U celi slučaj odmah se u ključila i Uprava za organizovani i teški kriminalitet i pokrenuta je velika akcija kako bi se pronašla devojčica.

– Oko 19 časova devojčica je pozvala sestru na telefon i histerično galamila na telefon da je oteta. Ona je sestri rekla da dok se vraćala kući posle škole da joj je neko stavio vreću na glavu i oteo je, te da ne zna gde se nalazi. Ponavljala je samo da je oteta – ispričao je naš sagovornik.

Inspektori su za samo nekoliko trenutaka locirali njen telefon u okolini Prijedora i zatim su obaveštene kolege u tom gradu, koji su sve blokirali i krenuli u potragu.

Devojčica je pronađena u zaseoku Ćatići u Omarskoj, živa i zdrava, te nije imala nikakvih povreda na telu.

Ona je tokom razgovora sa policijom i dalje tvrdila da je bila žrtva otmice, ali inspektorima se nisu sve stvari poklapale tokom razgovora sa njom.

– U ovaj slučaj uključila su se i druga stručna lica koja su obavila razgovor sa devojčicom, međutim ona se celo vreme držale svoje priče da je oteta – kaže naš sagovornik.

On je pojasnio da je policija proveravala i bezbednone kamere oko mesta gde je rekla da je nestala i druge snimke na kojima bi moglo biti zabeleženo nešto što bi moglo pomoći u istrazi.

Iz policije juče nije saopšteno na koji način je utvrđeno da devojčica nije oteta, već samo da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog dela.

 

EuroBlic

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime