Obustave na putu Kola-Stričići

0
BANJALUKA – U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros su povoljni uslovi za vožnju, dok su na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući odroni kamenja i zemlje na kolovoz.

 

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske izdvajaju putne pravce Karanovac-Kneževo-Turbe, Banjaluka-Crna Rijeka, Sarajevo-Foča i Rogatica-Višegrad.

Zbog izvođenja bojevog gađanja na vojnom poligonu Manjača, danas će od 8.00 do 16.00 časova biti privremeno obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Kola-Stričići, s tim da će biti propuštan u intervalima kad to razlozi bezbjednosti učesnika u saobraćaju budu dozvoljavali.

U vrijeme trajanja obustave, saobraćaj će biti preusmjeren na pravac Kola-Ledenice-Stričići.

Na magistralnom putu, na ulazu u Brod iz pravca Donjeg Svilaja /naselje Struge/, od 8.00 do 16.00 časova saobraćaj će biti obustavljan 30, a propuštan 15 minuta zbog deminiranja terena.

Saobraćaj se odvija usporeno na dionici magistralnog puta Lončari-Brčko jedan i Brčko jedan-Brčko dva zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog.

Zbog većeg odrona, na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, saobraćaj se još odvija usporeno po privremeno urađenom proširenju pored puta i prohodno je za sva vozila.

Na dionici magistranog puta Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor, u mjestu Drugovići, zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj, u zoni ukršatanja sa magistralnim putem, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice u Prnjavoru, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor i dionici regionalnog puta Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj.

Zbog sanacionih radova saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice, ulicama 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini.

Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen.

Na dionici regionalnog puta Ukrina-Klupe, zbog izgradnje vodovoda na području naselja Šnjegotina, opštini Čelinac, izmijenjen je režim saobraćaja.

Jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na dionici regionalnog puta Obudovac dva-Lončari.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom naizmjenično saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, te na dionici regionalnog puta Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, dok se saobraćaj odvija usporeno na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, na lokalitetu Srpskih Toplica.

U toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do.

Saobraćaj se odvija jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini i regulisan je privremenom saobraćajnom signalizacijim.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog oštećenja mosta na rijeci Jadrini, na dionici lokalnog puta Doboj-Manastir Petrovo, na snazi je zabrana saobraćaja za sva vozila čija ukupna masa prelazi tri i po tone tone.

Na području FBiH, na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Lepenica, zbog sanacije klizišta saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog radova na saniranju škarpi i kosina na magistralnom putu Srbljani-Bosanska Krupa saobraća se jednom trakom uz povremene kratke obustave.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja pri prelasku granice nisu duža od 30 minuta.

Srna

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime