Bilo bi “SVADBA BEŠE KO SVADBA” da se mlada nije vozila u “mercedesu” Ministarstva spoljnih poslova BiH

1

Službenik Ministarstva spoljnih poslova BiH Miroslav Kojić proteklog vikenda je u službenom autu kroz Višegrad vozio mladu na vjenčanju jednog partijskog kolege.

Kojić, koji je i predsjednik Opštinskog odbora SDS Višegrad, zloupotrijebio je svoj položaj u ministarstvu tako što je u svatovskoj koloni okićenim službenim vozilom vozio mladu, prenosi SrpskaCafe.

Naime, on je automobil “mercedes” diplomatskih registarskih oznaka iskoristio u privatne svrhe, odnosno za potrebe vjenčanja drugog istaknutog člana njegove partije.

“Kolona je bila klasična svatovska u kojoj se slavilo pucanjem u vazduh. A Kojić je ovog sa okićenim službenim Mercedesom u svatovskoj koloni iz koga se čula sirena i pucnji iz vatrenog oružja, naišao pored spomenika pripadnicima Vojske Republike Srpske gdje se tačno u tom trenutku obilježavala godišnjica Višegradske brigade”, ispričali su nam građani Višegrada.

 

Na ovakvu priču, objavljenu na Fejsbuk stranici „Višegrađani i priče“, Miroslav Kojić je reagovao, i tim povodom dao izjavu za internet portal Srpskainfo

Laž je da sam na svadbu išao službenim automobilom Ministarstva inostranih poslova BiH. To je moj privatni auto – tvrdi za Srpskainfo Miroslav Kojić, funkcioner SDS iz Višegrada.

-To je nastavak harange protiv mene od strane lokalne vlasti i to bez ikakvog povoda. Ja sam 18 godina zaposlen u MIP BiH, sada sam raspoređen kao savjetnik u Ambasadi BiH u Beogradu. Radi se o mom privatnom automobilu i to možete da provjerite. Danas će se oglasiti i Ministarstvo inostranih poslova. Prema diplomatskom protokolu, Bečkoj konvenciji o diplomatskim odnosima, svako privatno auto svakog diplomate dobija diplomatske tablice. To je naše pravo i drugačije ga i ne možemo registrovati u Srbiji – kaže Kojić koji je bivši poslanik SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Foto: Visegradjani i price/Facebook

Dodaje da ni na koji način nije zloupotrijebio službu jer na svadbi nije bio ni u toku radnog vremena.

-Ženio se moj dobar prijatelj, bilo je 300 svatova, a ja sam imao čast da automobilom vozim mladu. Ko je taj ko mi može zabraniti da idem na svadbu? Hvala bogu da sam bio na svadbama, a ne na sahranama – kaže Kojić.

Dodaje da se hotel „Višegrad“, u kome je organizovano svadbeno slavlje, nalazi preko puta spomenika poginulim borcima Vojske Republike Srpske, a da je sa tog mjesta i krenula svadbena kolona.

-Lažu da sam na tom mjestu svirao i pucao. Podsjetiću na nekoliko stvari. Moj brat je poginuo u ratu, odlikovan je medaljom Milana Tepića. Bio sam u Višegradu predsjednik Organizacije porodica poginulih boraca sedam godina, pod mojim rukovodstvom je napravljen taj velelepni spomenik. Odlikovan sam najvišim odlikovanjem BORS za doprinos u ratu i nakon rata i sada meni kače da sam ponašanjem oskrnavio to mjesto. Ti koji me optužuju su zadnji šljam i go dezerter u opštini Višegrad – zaključuje Kojić.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime