“Ekonomija stabilna, bezbjednost dobra, izbori po planu”, zaključci sa sjednice IZVRŠNOG KOMITETA SNSD-a

0

BANJALUKA, 24. maja – Na jučerašnjoj sjednici u Banjaluci, Izvršni komitet SNSD-a je pružio punu podršku radu Vlade Republike Srpske, konstatujući da je ekonomska situacija u Srpskoj potpuno stabilizovana, što je nedavno i zvanično potvrđeno usvajanjem rebalansa budžeta.

Izvršni komitet SNSD-a je pozdravio najavljeno novo povećanje penzija i činjenicu da će ovaj saziv Vlade Srpske svoj mandat završiti sa ukupnim povećanjem penzija od čak 20 odsto.

“Konstatovano je i da je, bez obzira na rekordan broj zaposlenih u Srpskoj, potrebno kreirati novi program koji će omogućiti zapošljavanje značajnog broja građana, a razgovarano je i o stanju u institucijama kulture širom Srpske, uz zaključak da je potrebno pronaći način da one budu dodatno osnažene”, saopšteno je iz SNSD-a.

Izvršni komitet ove stranke razmatrao je i stanje bezbjednosti u Srpskoj, zaključivši da je bezbjednosna situacija dobra.

“Razgovarano je i o migrantskom talasu koji je zahvatio BiH i podržana je odluka Vlade Srpske da odbije svaku odluku Savjeta ministara BiH koja bude donesena bez njene saglasnosti”, naveli su iz SNSD-a.

Na sjednici je razmatran i način kandidovanja, te je odlučeno da lokalni odbori stranke svoje prijedloge kandidata moraju dostaviti do kraja ovog mjeseca, kao i da će sjednice Predsjedništva i Glavnog odbora SNSD-a biti održane u utorak 29. maja, odnosno naredne sedmice.

Izvršni komitet je razmatrao i izvještaj Glavnog izbornog štaba SNSD-a o do sada provedenim i aktivnostima planiranim za naredni period, uključujući i plan rada u Federaciji BiH.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime