Detalji hapšenja PREVARANTKINJE iz Srbije: “Skidala” crnu magiju i od bolesnih KRALA zlatni nakit

0

‚BIJELJINA, 25. maja – Državljanka Srbije Zorica Jevremović (38), koju je uhapsila Granična policija BiH, tražena je zbog više prevara građana u Republici Srpskoj, saznaje Srpskainfo.

Jevremovićeva je uhapšena na graničnom prelazu kod Bijeljine, a zatim je predata MUP Republike Srpske. U septembru i decembru 2016. godine Jevremovićeva je ukrala zlatni nakit u vrijednosti od 7.000 maraka.

-U MUP Republike Srpske, odnosno nadležnim policijskim upravama, zabilježeno je svjedočenje nekoliko žena koje su bile žrtve uhapšene državljanke Srbije. Čak je podignuta i optužnica protiv nje, ali je kasnije utvrđeno da je ona pobjegla van granica Republike Srpske i BiH – izjavio je izvor portala iz istrage.

Tužilaštvo u Bijeljini je još u decembru 2016. godine podiglo optužnicu protiv Jevremovićeve optuživši je da je navodnim skidanjem crne magije ukrala zlatni nakit vrijedan oko 6.000 maraka od R. M. iz Pučila kod Bijeljine. Optužena je prvo obećala da će magijom pomoći nesrećnoj R.M. u liječenju njenog bolesnog sina.

Prema optužnici, Jevremovićeva se lažno predstavila i rekla R. M. da joj može izliječiti bolesnog sina.

– Ženu je tada ubijedila da joj je potreban zlatni nakit za proces izlječenja bolesnog sina. Žrtva joj je povjerovala, pa je donijela tri zlatna lančića, dvije ogrlice, dvije narukvice, tri prstena i dva privjeska. Optužena je nakit zamotala i pred R. M. ga stavila u jastuk. Međutim, iskoristila je njenu nepažnju i nakit strpala u svoj džep, a zašila prazan jastuk – navodi se u optužnici.

Dodaje se da je optužena, u namjeri da prikrije krađu, rekla R. M. da ne vadi nakit i da njen bolesni sin na jastuku treba da spava tri dana. Nesrećna žena prevaru je otkrila tek kada je nakon nekog vremena rašila jastuk. U njemu nije bilo ništa i tada je shvatila da je pokradena pa je sve prijavila policiji.

 

Gotovo identična prevara zabilježena je i u Višegradu, samo nekoliko dana poslije prevare u Bijeljini.

Prevaru je počinila takođe Zorica Jevremović iz Loznice koja je 29. septembra došla na vrata Lejle N. iz Višegrada i rekla joj da je na nju bačena crna magija i da joj može pomoći. Prevarantica je Lejli rekla da joj je za skidanje magije potreban zlatni nakit.

Kada joj je ona donijela nekoliko lančića, prstenja i narukvica, Zorica ih je uz izgovor nekih riječi zamotala u papir i krenula da ušiva u jastuk. Nakit je, međutim, neprimjetno strpala u svoj džep, a Lejli naglasila da ne otvara jastuk i da leži na njemu. Nakon nekog vremena žrtva je posumnjala u prevaru i obavijestila policiju.

Prevarantica je ubrzo uhapšena na Graničnom prelazu Vardište kada je krenula da pobjegne u Srbiju.

-Pred kuću mi je došla Romkinja s ožiljkom na licu i ponudila se da gata. Tražila je da joj iznesem zlatni nakit, koji je, po njenoj tvrdnji, zašila u jastuk i rekla mi da ga ne diram do naveče. Kada je otišla, shvatila sam da u jastuku nema zlata – riječi su prevarene Višegrađanke.

Prevare prijavljene i u Banjaluci

Na gotovo identičan način u sporno vrijeme, odnosno 2016. i 2017. godina opljačkano je i nekoliko starijih žena u Banjaluci.

-Prema navodima jedne starije Banjalučanke na vrata su joj pokucale Romkinje i nudile skidanje crne magije. Na sreću, ova žena je na vrijeme otkrila da se radilo o prevari, dok druga sugrađanka nije bila te sreće- ispričao je izvor iz istrage.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime