Putin: Srpska ima jasnu podršku Rusije

0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je na sastanku sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Sankt Peterburgu bilo riječi o zajedničkim projektima, te da je konstantovano da je saradnja Republike Srkske i Rusije uspješna i da je u usponu, a razgovarano je i o mogućnosti njenog proširenja.

Dodik, koji se juče sastao sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, rekao je za “Večernje novosti” da je počastvovan što je Putin, koji je imao veliki broj susreta sa svjetskim državnicima, našao vremena i za razgovor sa njim i što je poslao jasnu podršku Republici Srpskoj.

Dodik je naglasio da je veoma ponosan što Republika Srpska zavređuje pažnju predsjednika Putina.

-Razgovarali smo i o političkoj situaciji u BiH i regionu, koju Putin veoma dobro poznaje. On je privržen poštovanju Dejtonskog sporazuma, uspostavljanju mira i stabilnosti – rekao je Dodik, koji je učestvovao na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

On je zahvalio Putinu na podršci koju je Republika Srpska nedavno imala u Savjetu bezbjednosti UN, kada je za situaciju u BiH Zapad ponovo htio da “nakalemi” svu odgovornost na Banjaluku, iako svi znaju da su problemi između Bošnjaka i Hrvata.

Dodik je uputio i poziv Putinu da dođe u Srpsku, a ta posjeta mogla bi da bude realizovana povodom izgradnje srpsko-ruskog pravoslavnog centra.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime