Sarajlija prevario sedamnaest firmi u Banjaluci

0

BANJA LUKA, 26. maja – A.V. (37) iz Sarajeva se sumnjiči da je prevarom i lažnim predstavljanjem na teritoriji Banjaluke oštetio sedamnaest firmi za oko 48.000,00 KM.

Banjalučka policija je protiv A.V.(1981) podnijela izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka zbog sumnje da je od maja 2015. do novembra 2015. godine izvršio sedamnaest krivičnih djela na štetu pravnih lica čija se sjedišta nalaze na teritoriji koju operativno pokriva Policijska uprava Banjaluka pričinivši materijalnu štetu u iznosu od oko 48.000,00 KM.

Iz PU Banjaluka je saopšteno da se A.V. sumnjiči da je kao odgovorno lice preduzeća iz Sarajeva lažno predstavljao da dolazi ispred službenog glasnika Republike Srpske i Bosne i Hercegovine i da dostavlja besplatne kompakt diskove sa zakonima i propisima RS i BiH.

On je navodio oštećene da potpišu i ovjere potvrde o prijemu materijala, te ih naknadno ispravljao, dopisivao cijene bez njihovog znanja, i na osnovu njih sačinjavao fakture u ime preduzeća kojim rukovodi stavljajući im u obavezu da isplate nepostojeće i neželjene obaveze“, navodi se u saopštenju PU Banjaluka.

Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime