FANTASTIČNA APLIKACIJA ZA MOBILNI TELEFON. Preko “GRAĐANSKE PATROLE” najviše prijavljuju komunalne probleme

0

Mobilna aplikacija „Građanska patrola“, naišla je na odličan odziv sugrađana, koji su, prema prvim statistikama, najviše prijavljivali probleme u vezi sa nepropisnim parkiranjem, odlaganjem otpada, oštećenjem puteva i uništavanjem javnog zelenila.

Prema objedinjenih podacima gradskih službi, građani su u najvećoj mjeri prijavljivali nepropisno parkiranje (više od 200 puta), nepropisno odlaganje otpada (150 puta), oštećenja na putevima (150 puta), a više od 100 puta korisnici aplikacije alarmirali su službe zbog devastacije javnog zelenila.

Sve nadležne gradske službe trude se da u što kraćem roku reaguju po prijavama upućenim putem ove aplikacije, ali, kako napominju, i rješavanje nekih od njih zahtijeva nešto duže vrijeme, zbog čega mole građane za razumjevanje.

– Naši operateri proslijeđuju u nadležna odjeljenja na rješavanje sve prijave, a službe se trude da što prije izađu na teren i rješavaju uočene probleme. Za ovih mjesec dana, koliko je aplikacija u upotrebi, Grad, kao servis građana, može biti izuzetno zadovoljan odzivom naših sugrađana, koji su, sudeći prema prijavama, u najvećem broju slučajeva slali argumentovane prijave – navode u gradskim služabama.

Kad je riječ o velikom broju prijava, koje se odnose na rupe na putevima, iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve poručuju da će od ponedjeljka, 28. maja, u rad biti uveden izvođač radova koji će po hitnom postupku otklanjati uočene nedostatke koje su dojavili građani putem ove „Građanske patrole“.

Pored ovih problema, značajan broj prijava se, između ostalog, odnosio i na oštećenja saobraćajne signalizacije, na što se odmah reagovalo, što je bio slučaj i sa više prijavljenih kvarova na vodovodnoj mreži, zbog čega je olakšan posao i samom „Vodovodu“ koji je bio u prilici da brže reaguje i otklanja prijavljene probleme.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime