Tri sata visio na stijeni, spasili ga pripadnici Gorske službe

0

Beograd – Pripadnici Gorske službe spašavanja Srbije pomogli su mladiću iz Beograda, koji se zaglavio na litici visokoj deset metara na planini Kosmaj.

Iz Gorske službe su naveli da je mladić visio tri časa na stijeni u kamenolomu, držeći se za jedno drvo, prenijeli su beogradski mediji.

Mladić iz Beograda, koji ima vikendicu u blizini kamenoloma, odlučio je tokom šetnje s prijateljem da se spusti niz strmu stranu kamenoloma. Tokom spuštanja je došao do mjesta odakle nije mogao “ni gore, ni dole”, navode iz Gorske službe.

Njegov prijatelj je pozvao policiju, a ona Gorsku službu spašavanja, čiji su pripadnici uz pomoć opreme došli do mladića i spustili ga na tlo.

Gorska služba spašavanja upozorila je građane da ne idu nepristupačnim terenom “privučeni željom za avanturom” i da ne precjenjuju svoje sposobnosti, jer to vodi u opasnost.

Ukoliko im se to, ipak, desi, spasioci su poručili građanima da je najbitnije je da ostanu mirni, da procijene svoju situaciju i pozovu Gorsku službu spašavanja Srbije, koja će u najkraćem roku reagovati da pritekne u pomoć.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime