BIZARANI KOMŠIJSKI ODNOSI Prvo im na sudu UZEO KUĆU, a onda ih ZAZIDAO U DVORIŠTE

0

NOVI SAD, 28. maja – Dugodišnji spor komšija u Novom Sadu rezultirao je time tako što je Nedeljko Trifković postavio ogradu na svom placu i onemogućio porodici Ljubičić da izađe iz dvorišta na ulicu. Muke porodice Ljubičić koja se sa komšijom Nedeljkom Trifkovićem, sada već znatno duže od decenije povlači po sudovima, ne bi li utvrdili čije je šta na malom prostoru sa tri kuće u kojima stanuju tri porodice, ne prestaju ni danas.

Zoran Ljubičić zbog komšije ostao bez kućeFOTO: NENAD MIHAJLOVIĆ / RAS SRBIJA
Zoran Ljubičić zbog komšije ostao bez kuće

Naime, Nedeljko Trifković koji živi na placu pored Ljubičića ranije im je na sudu oduzeo kuću, koju su legalno kupili i primorao ih da se isele u zadnji deo dvorišta, u bukvalno jednu prostoriju bez vode i struje.

Sada je odlučio da im spreda zazida izlaz na ulicu, kombinacijom betonske i metalne ograde, kroz koju ne može da prođe ni pogled.

– Ja se od njega branim već 15 godina, samo se branim, a eto, sad me zaključava kao životinju – kaže Zoran Ljubičić za “Blic”, otac troje dece, od kojih sin školarac, živi sa njim i suprugom.

Ljubičić i Radovanović muče istu muku sa komšijomFOTO: NENAD MIHAJLOVIĆ / RAS SRBIJA
Ljubičić i Radovanović muče istu muku sa komšijom

On dodaje da je pored svih procesa i presuda još uvek uspeo da ostane vlasnik male parcele, na kojoj je kućića od dvadesetak kvadrata u kojoj žive, ali zbog bolesti više ne može da se pravno bori sa komšijom Trifkovićem.

– Pre tri godine sam pao sa skele i povredio se. Sad sam operisao slepo crevo i stvarno ne mogu da preskačem ništa sa ovim šavovima, jer se bojim da ne popucaju – dodaje Ljubičić.

Sukob je počeo pre mnogo godina oko ograde koja je bila ispred doma porodice Ljubičić, a za koju oni tvrde da je već postojala kada su kuću kupili.

Trifković ih je tužio zbog državine nad tom ogradom, a nakon nekoliko godina dobio je spor i Ljubičićima je naloženo da plate više od pola miliona dinara. Sve komšije, pa i sami Ljubičići bili su sigurni da je nalaz veštaka koji se ticao ograde lažan, ali je presuda postala pravosnažna.

Nedeljko Trifković kaže da je u pravu i pokazuje sudsku presuduFOTO: NENAD MIHAJLOVIĆ / RAS SRBIJA
Nedeljko Trifković kaže da je u pravu i pokazuje sudsku presudu

Ljubičići nisu imali novac, pa je komšiji pripala njihova kuća. Izvršitelji u početku nisu uspevali da ih isele, pošto su ih u tome sprečavali prijatelji porodice Ljubičić i školski drugari njihove dece, ali su na kraju ipak iseljeni u manji deo dvirišta , u tu kućicu od 20-ak kvadrata.

Šta kaže Trifković, komšija koji je podigao ogradu

Nedeljko Trifković je u petak posmatrao podizanje ograde, a kako kaže, sve je sudske sporove dobio, te je plac na kom su nekada živeli Ljubičići, a koji se nalazi između njihove kućice i izlaza na ulicu, izdao jednoj firmi

FOTO: NENAD MIHAJLOVIĆ / RAS SRBIJA

Na pitanje kako može da zazida ljude, on ima spreman odgovor.

– Pošto se kuća u kojoj žive vodi kao građevinski materijal, oni se ne mogu prijaviti na toj adresi, već su prijavljeni kod komšije pored (Milorada Radovanovića), sa kojim se, takođe, sporim i koji je takođe izgubio sporove protiv mene. To znači da oni ne žive tu i ja ne moram da im ostavim prolaz – tvrdoglavo govori Trifković.

I kuća Radovanovića na licitaciji zbog Trifkovića

Komšija na čiju adresu su Ljubičići prijavljeni je Milorad Radovanović, i koji živi tik iza Trifkovića, kaže da njegova velika kuća ide na licitaciju, pošto je polovina pripala Trifkoviću tokom procesa, koji su njih dvojica imali svih ovih godina.

FOTO: NENAD MIHAJLOVIĆ / RAS SRBIJA

– Ljubičiću su skoro sve izgubili, a ja se još uvek borim- kaže Radovanović, dodajući da mu je Trifkovićev sin izduvao gume na kolima dok je razgovarao sa novinarima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime