”Srpska Danas” istražuje: Da li Banjaluka dobija gradskog menadžera?

0

BANJA LUKA – Banjaluka bi mogla, po prvi put u istoriji, da dobije gradskog menadžera.

Za razliku od gradskog arhitekte Ivana Raškovića,  koji je došao iz Beograda i predstavlja lični prijedlog gradonačelnika Igora Radojičića, za poziciju menadžera Grada zainteresovani su skori svi koalicionu partneri u gradskom parlamentu.

Prvi je za tu poziciju bio zainteresovan ”Poligraf” Zorana Talića, a za tu poziciju su predlagali  Radomira Predojevića, banjalučkog biznismena.

Međutim,  to je naišlo na oštro protivljenje banjalučkog  DNS-a, u kom  smatraju da zapravo njima pripada ova pozicija, jer imaju Klub odbornika,  a ranije su izgubili poziciju predsjednika  Skupštine i dva direktorska mjesta na nivou grada.

U DNS-u, kako nezvanično saznajemo, imaju spremno nekoliko imena za tu poziciju,  ali nisu spremni da s njima izlaze u javnost sve dok se na nivou gradske koalicije ne postigne dogovor.

Šef Kluba odbornika DNS-a u banjalučkom gradskom parlamentu, Boran Bosančić,  za portal ”Srpska Danas” je izjavio da još uvijek nije bilo  konkretnih dogovora vezano za poziciju gradskog menadžera.

”Kada ta tema dođe na dnevni red, naravno da ćemo izraziti spremnost da naš kadar preuzme poziciju gradskog menadžera, jer bi na taj način bili u prilici da još efikasnije pomognemo razvoju Banjaluke”, izjavio je  Bosančić.

(srpska danas)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime