Italija: Maturanti zbrinuti, nova dokumenta u pripremi. Oni koji žele moći će odmah kući

0

BANJA LUKA ,29. maja – Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, razgovarao je juče u Gradskoj upravi sa grupom roditelja maturanata banjalučke Ekonomske škole, koji su izrazili želju da djeca prekinu ekskurziju i vrate se kući poslije jutrošnje saobraćajne nesreće, u kojoj je u Italiji izgorio njihov autobus, zajedno sa prtljagom i svim ličnim stvarima.

Gradonačelnik Radojičić prenio je roditeljima da su gradske vlasti  u stalnom kontaktu sa konzulatom BiH u Milanu, iz kojeg su dobili uvjeravanja da će sva djeca dobiti privremene putne isprave, pošto su im pasoši izgorjeli zajedno sa prtljagom.

On je kazao da će gradske vlasti, sa svoje strane, učiniti sve što je u njihovoj moći da se izađu u susret zahtjevima roditelja, naravno, zavisno od volje samih učenika.

“U kontaktu sa turističkom agencijom, koja je organizovala putovanje, potvrđeno nam je da je u Italiju već upućen autobus, kojim bi djeca, koja to žele, bila vraćena kući”, kazao je Radojičić.

U saobraćajnoj nesreći, koja se jutros oko 9 časova i 30 minuta dogodila na dvadesetak kilometara od italijanskog ljetovališta Lido di Jesola, u potpunosti je izgorio autobus koji je prevozio grupu maturanata Ekonomske škole. Niko od 51 maturanta, koji su bili u autobusu, nije povrijeđen, a djeca su trenutno u Lido di Jesolu gdje su im lokalne vlasti pružile pomoć i privremeno ih smjestili u prihvatilište lokalnog Crvenog krsta, gdje čekaju da dobiju privremene putne isprave.

Igor Babić, generalni konzul BiH u Milanu, potvrdio je za “Nezavisne” da je Konzulat u kontaktu sa italijanskom policijom nakon što je jutros izgorio autobus u kojem su se vozili banjalučki srednjoškolci, te da mu je iz više izvora potvrđeno da nema povrijeđenih.

“Izgorjele su djeci putne isprave, ali ne bi trebalo biti problema da se to riješi. To bi trebalo biti riješeno brzo”, kazao je Babić.

Dodao je da će djeci biti pružena maksimalna pomoć.

“Biće pružena podrška tim ljudima, i u smisli mog ličnog kontakta sa policijom i Crvenim krstom, da u ovom trenutkom dobiju svu pažnju, jer su u stanju šoka, jer je izgorjelo vozilo u kojem su se kretali. To je već ‘dovoljno’ da im je učinilo ekskurziju ne toliko lijepom”, naglasio je Babić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime