Zdravstvo u Trebinju pozornica za političke igre

0

Medicinari u Trebinju su na rubu egzistencije. Koeficijenti plata su na minimu, a smanjen je i minuli staž pa su trebinjski zdravstveni radnici najslabije plaćeni radnici u državi poručuju odbornici PDP-a.

Trebinjski doktor i odbornik Saša Borjan za sve krivi aktuelnu vlast.

“Nedopustivo je da imamo mi manje plate nego zdravstveni radnici u okruženju, u drugim gradovima i mjestima RS, a da Federaciju i ne spominjem. Zbog čega je li mi možda lošije radimo svoj posao nego što rade zdravstveni radnici u okruženju”, rekao je dr Saša Borjan, odbornik PDP-a Trebinje.

Plate su manje zbog milionskih dugova trebinjskog Doma zdravlja koje je napravio upravo PDP menadžment u svom mandatu, poručuje aktuelni direktor. Vaso Mijanović kaže da su ovo mjere štednje sa kojima su se složili svi zasposleni.

“Ako se stvore uslovi i okolnosti da kroz određene mjere racionalizacije i štednje koje sprovodimo u Domu zdravlja i dođemo u poziciju da ostvarimo neka dodatna sredstva i da obezbijedimo to pozitivno poslovanje naravno da ćemo izvršiti korekcije plata i niko od nas nije te nepopularne poteze vukao da bi nanio štetu bilo kome od zaposlenih”,
navodi Vaso Mijanović, direktor Doma zdravlja Trebinje.

Bolje i manje plate nego otkazi radnicima dodaje Mijanović. Ipak PDP-ov dvojac na hitnoj pres konferenciji ispred Hitne pomoći traži povećanje plata.

“Bilo bi sasvim normalno da se doktorima medicine, medicinskim sestrama, medicinskim tehničarima u svim javnim zdravstvenim ustanovama poveća plata za 25 odsto”, istakao je Ljubiša Krunić,odbornik PDP-a Trebinje.

Udarima na zdravstvo malobrojna trebinjska opozicija krenula je u predizbornu kampanju siguran je prvi čovjek Opšte bolnice. Borislav Grubač kaže da kritike Borjana i Krunića nemaju nikakvo utemeljenje, ali imaju političku pozadinu.

“Očigledno da pojedinci pokušavaju da politizuju rad svakog sistema pa i ovoga zdravstvenog, ali mislim da je to potpune bezuspješno, jer je bez ikakvih argumenata i činjenica. Narod vidi ono što mi radimo i preduzimamo sve akcije, jer Bolnica i Dom zdravlja postoje zbog pacijenata”, istakao je Borislav Grubač, direktor Opšte bolnice Trebinje.

Zašto se nisu sjetili svega što smo za kratko vrijeme uradili za trebinjsko zdravstvo pita se Grubač. Pohvalio se da Opšta bolnica sada ima moderan hemodijalzni centar, magnetnu rezonancu, te da su odjeljenja uređena, a liste čekanja smanjene.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime