EKSKLUZIVNO: SNSD dominira u Banja Luci, DNS u stalnom usponu, PDP treći po snazi

6

BANJA LUKA – Pet  mjeseci  pred održavanje opštih izbora u BiH, renomirana agencija, sa sjedištem u BiH, koja je dio globalne grupacije,  sprovela je istraživanje javnog mnjenja, po metodi anketne primjene,  u pet gradova i 18 opština u Republici Srpskoj, a za potrebe jedne političke partije sa sjedištem u Srpskoj.

Istraživanja, koja su u posjedu redakcije portala ’’Srpska danas’’,  objavljivaćemo narednih dana, a nakon  rezultata istraživanja za grad Zvornik, koja smo objavili 27. maja, nastavljamo sa rezultatima za Grad Banja Luka.

Prema istraživanjima, koja su sprovedena u periodu od 3. do 12. maja, na uzorku od 980 ispitanika u Gradu Banja Luci i seoskim sredinama, najveću podršku  36,15 odsto opredjeljenih glasača,  ima SNSD, dok je na drugom mjestu DNS sa 16,18 odsto podrške.

Na trećem mjestu je PDP 10,28 odsto, a slijede SDS sa 9,08 odsto podrške, Socijalistička partija sa 6,45, NDP 4,80 i  Ujedinjena Srpska sa 3,64 odsto,  dok ostale partije imaju ispod tri odsto podrške ispitanika.

Istraživanje je pokazalo da bi tek 29 odsto ispitanih građana Banja Luke sigurno izašlo na izbore, dok je opredjeljenih birača svega  24 odsto.

(srpska danas)

 

6 KOMENTARA

  1. Prilicno realna analiza, s tim da od maja kafa je istrazivanje radjeno SNSD ima tendenciju pada zbog smrti Davida Dragicevica…

  2. I PDP je malo narastao samo zahvaljujuci malom Stanivukovicu. Crnadak i Borenovic su ispricana prica. Bravo Drasko.

  3. DNS BI IMAO I 20 POSTO DA NIJE DOVODIO OVE PREBJEGE IZ DRUGIH STRANAKA. S NJIMA NISU DOBILI NISTA A IZGUBILI SU POVJERENJE PROVJERENIH CLANOVA. DNS BI TREBAO VRATITI U SVOJE REDOVE DR DRAGANA KOSTICA OSNIVACA DNS.

  4. Ma dajte ljudi to je laž ili zbir netačnih podathttp://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fo-svemu.com%2Fsvi-znamo-da-se-bokvica-stavlja-na-rane-ali-da-li-znate-sta-sve-ova-biljka-lijeci%2F&h=AT0LaPca7e3zi_ztKn3fvGuAJSNzBLLCPjk64buQSHeDo6dbE0Z8_bw2INzv9W-jLu12Muf0klo-KDOnsGh3gkGxn9Jin82jE0GFDcAghtFaI_53jhJHjsKrXu48i9m5ii0jSQaka

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime