Srbin spasio Kineskinju i njenu bebu u Švedskoj

0

BANJALUKA, 01. juna – Tridesetdvogodišnji Srbin iz Geteborga, rodom iz Sarajeva, Njegoš Tuševljak spasio je u švedskom gradu Boros dvadesetšestogodišnju majku koja je sa šestomjesečnom bebom u naručju skočila u rijeku u namjeri da se ubije.

Tuševljak, o kome ovih dana pišu gotovo svi skandinavski mediji, rekao je Srni da se sve odigralo protekle srijede, 23. maja, u 15.30 časova dok se vraćao s posla.

“Iz automobila sam vidio ženu koja je parkirala kolica i sa bebom u naručju se popela na ogradu mosta u Borosu i odmah skočila. Ja sam zakočio, izletio iz vozila i obučen skočio u rijeku za njom i bebom”, prisjeća se Njegoš.

On kaže da je žena počela da tone, te da je odmah od nje uzeo bebu i iznio je na obalu. “Nakon toga sam se bacio u rijeku i izvukao ženu. Bila je u nesvijesti i odmah su na lice mjesta došli hitna pomoć, vatrogasci, spasioci i policija. Hitna pomoć je majku i bebu odvezla u bolnicu”, navodi Tuševljak.

On je rekao da je policiji dao izjavu o svemu što se desilo, a brojnim medijima je posvjedočio da ga je u tim trenucima šokiralo što je na licu mjesta bilo više od 200 ljudi, od kojih niko nije ni pomišljao da skoči u vodu i spasi majku i bebu.

“Jedini sam reagovao, a mnogi od njih su to sve snimali telefonom, gledali… To je za mene neshvatljivo. Skočio sam instinktivno, nisam ni o čemu razmišljao osim da spasim ljude”, rekao je Tuševljak.

On je naveo da i danas dobija brojne ponude skandinavskih medija za gostovanje u emisijama i davanje intervjua.

“Zvali su i sa švedske državne televizije u emisiju `Švedski heroji`, a neki od medija žele da me spoje sa majkom i bebom koje sam spasio i koji se sada oporavljaju. Inače, žena koja je pokušala samoubistvo je Kineskinja koja se udala za mnogo starijeg Šveđanina. Prema pričama koje sam čuo, na samoubistvo se odlučila jer ju je suprug izbacio iz stana, nakon što je danima lutala gradom, nije jela, niti spavala”, rekao je Tuševljak.

On kaže da je od čelnih ljudi policije grada Borosa dobio ponudu da postane njihov pripadnik.

“Potrebno je da završim jedan kurs i da se doškolujem, o čemu ću ozbiljno razmisliti”, rekao je Tuševljak, koji je rodom iz Sarajeva.

On živi sa porodicom u Geteborgu, gdje je došao iz Banjaluke u potrazi za boljim životom.

Njegoš, koji je u sportskim krugovima poznat po nadimku Tufi, godinama iz Švedske pomaže siromašnim ljudima u Banjaluci bez obzira na vjeru i naciju. Veoma je uspješan srpski kik-bokser koji u Švedskoj ima svoj klub.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime