Slučaj za Šerloka Holmsa: Maskirani muškarac ukrao torbu sa 110 000 KM u kešu

0

BANJA LUKA, 04. juna – Policija traga za maskiranim muškarcem koji je u bašti hotela “Bosna” u Banjaluci ukrao torbu sa 110 000 KM u kešu!

Torba, čiji vlasnik nije saopšten, navodno je ukradena oko 13.25 časova.

– Policijski službenici preduzimaju operativne i istražne mjere i radnje s ciljem rasvijetljavanja okolnosti zaprimljene prijave da je maskirano lice oko 13.25 časova iskoristilo nepažnju vlasnika i otuđilo torbu iz bašte ugostiteljskog objekta u ulici Kralja Petra I Karađorđevića – rekla je portparol PU Banjaluka Marija Markanović.

Ona kaže da je u toku uviđaj, te da će materijalna šteta naknadno biti utvrđena.

– O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka – rekla je Markanović.

Pljačka bila “tipovana”?

Torba sa 110 000 maraka u kešu ukradena je od Salka Z. (64) iz Velike Kladuše, koji je jutros poslovno došao u Banjaluku i sjeo u hotel “Bosna” da popije kafu!

Kako saznaje SrpskaCafe, tu se najvjerovatnije radi o “tipovanoj” pljački, jer je lopov određeno vrijeme pratio žrtvu, čekajući pogodan trenutak za krađu.

– Nakon što je Salko Z. sjeo za stol, torbu s novcem je stavio na stolicu pored sebe. Nekoliko trenutaka kasnije, lopov je iskoristio trenutak njegove nepažnje prišao i sa stolice pokupio torbu s novcem i trčeći pobjegao iz bašte – pojašnjava izvor blizak istrazi.

On kaže da je lopov na glavi nosio kačket, dok je lice prekrio maramom, pa niko od očevidaca ga nije prepoznao.

– U toku je potraga za kradljivcem, a oštećeni se nalazi u PU Banjaluka gdje daje izjavu o cijelom događaju – kaže izvor iz policije, navodeći da se provjeravaju svi detalji prijave, te zašto je oštećeni sa sobom nosio toliku količinu novca.

Krađa se dogodila danas oko 13.25 časova u bašti kafe bara “Mr Black” koja se nalazi u sklopu hotela “Bosna” u centru Banjaluke.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime