ŠEST UDŽBENIKA NEPOŽELJNO U UČIONICAMA Diskriminišu LGBT populaciju, moraju da budu “POPRAVLJENI” do jeseni

0

Šest udžbenika za srednje škole biće stopirano od septembra ukoliko izdavači iz njih ne izbace iskaze koji nisu afrimativni prema LGBT, pišu “Večernje novosti”, navodeći da na upotrebu tih udžbenika pritužbe ima lezbijsko udruženje “Labris”.

Zavod za unapređivanje kvaliteta obrazovanja ocijenio je da udžbenici moraju da budu “popravljeni” do jeseni, a ako izdavači to ne učine, Ministarstvo prosvjete može da zabrani njihovu upotrebu.

Naime, sporni su sadržaji u kojima se pominje LGBT populacija, pa od jeseni, kako sada stvari stoje, za šest predmeta u medicinskim i drugim stručnim školama neće postojati nikakvi udžbenici.

Reč je o izdanjima Zavoda za udžbenike – “Interne bolesti sa njegom 2”, “Zdravstvena njega III”, “Psihologija za drugi razred gimnazije”, “Psihologija” za treći i četvrti razred trgovinskih, ugostiteljsko-turističkih i škola za lične uslige, “Neuropsihijatrija” i “Dječija neuropsihijatrija”.

U izveštaju koji je potpisala povjerenica za ravopravnost, navodi se da se njima diskriminišu pri2padnici LGBT populacije na osnovu seksualne orijentacije.

O tome da mu je šest udžbenika nepoželjno u učionicama, izdavač – Zavod za udžbenike – još nije obaviješten.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime