Ovo je rezultat današnjeg NEVREMENA: Led veličine teniske loptice razbijao automobile

0

Jako olujno nevrijeme zahvatilo je popodne i južne dijelove Slovenije, sat vremena nakon što je državni meteorološki zavod podigao uzbunu na najviši “crveni” nivo.

Mediji prenose da je najgore bilo uz granicu sa Hrvatskom, u pokrajini Bela Krajina, koja graniči sa Karlovačkom županijom, gdje je veliku štetu izazvao grad veličine teniske loptice. Uništeno je dosta automobila i krovova, a velika šteta je pričinjena na poljoprivrednim površinama.

Prema najavama meteorologa, nevrijeme će se do kasnih noćnih časova proširiti na cijelu zemlju. Osim u Hrvatskoj, do razvoja oblaka s tučom i nevremena došlo je i u Sloveniji.

Rijeku i okolinu popodne je zahvatilo olujno nevrijeme sa gradom i jakim vjetrom, a na području Istre koje je pogodila grmljavina zabilježeno je čak 20.000 munja, javljaju hrvatski mediji.

Zbog opasnosti od grmljavinskog nevremena, hrvatski meteoalarm je za danas izdao narandžasto upozorenje za Istru, Primorje i područje Karlovca u kojem je navedeno da će u Hrvatskoj biti lokalnih pljuskova sa grmljavinom, te da su moguće pijavice, olujni udari vjetra i grad i lokalne bujične poplave. (Srna)

Foto: Facebook-Mitko Blatnik

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime