“VIDOVITI” AHIL I SPARTAK SU REKLI SVOJE Rusija-Saudijska Arabija 1:1

0

Današnjom utakmicom između Rusije i Saudijske Arabije počinje 21. Svjetsko fudbalsko prvenstvo.

Kao što je uobičajeno, razne “vidovite” životinje su do sada prognozirale pobjednike utakmica mundijala, a najpoznatiji je sigurno bila hobotnica Paul.

Za “prognoze” utakmica u Rusiji zaduženi su mačak Ahil i lemur Spartak, a već u prvoj utakmici dobijeni su oprečni rezultati.

Foto: Georgi Licovski/ EPA

Mačak Ahil, koji je prošle godine na Kupu konfederacija bio prilično uspješan sa prognozama, u muzeju Ermitaž u Sankt Peterburgu prognozirao je pobjedu domaćina turnira. Ispred njega su bila postavljena dva tanjira hrane, jedan označen zastavom Rusije, a drugi zastavom Saudijske Arabije, piše Klix.

Nakon što je oklijevao sa izborom, na kraju se odlučio za rusku posudu, a za nagradu je obučen u ruski dres.

Za razliku od Ahila, lemur Spartak u zoološkom vrtu u Jekaterinburgu je prognozirao pobjedu Saudijske Arabije. On je također spušten između dvije zdjele s hranom, a on je odmah otišao do one označene zastavicom Saudijske Arabije.

Foto: Pongmanat Tasiri/ EPA

Sa Spartakovim “mišljenjem” se slaže i neimenovana ajkula na Tajlandu. Vlasnici zoološkog vrta u Chiang Maiju su u akvarijum postavili dva mamca sa zastavama Rusije i Saudijske Arabije, a ajkula je izabrala krenuti na ovaj drugonavedeni.

Utakmica između Rusije i Saudijske Arabije počinje u 17 časova na stadionu Lužniki u Moskvi.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime