Nekom “SVIĆE” a neko “SRPSKU vraća NARODU” – u SDS-u slogani spremni

0

Slogan SDS-a za opšte izbore u BiH, koji će biti održani 7. oktobra, biće “Vratimo Srpsku narodu”, dok će slogan kandidata ove stranke za predsjednika RS Vukote Govedarice biti: “Sviće”.

Potvrdio je ovo Govedarica, koji je i predsjednik SDS-a, na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci, pišu Vijesti.ba.

Kako je istakao, prvi poziv na koji se SDS odazvao jeste onaj kada se stvarala RS, a danas se odaziva na poziv svih onih koji teško i poniženo žive u RS.

“Nažalost, sve ono za šta se izborio srpski narod, brzo mu je oduzeto. Oduzeta mu je budućnost, dostojanstvo, te pravo da živi od svog poštenog rada. Mnogo toga je oduzeto od strane onih koji su vlastite interese stavili na prvo mjesto i vlastitim interesima pobijedili sve one vrijednosti zbog kojih je i od kojih je nastala RS”, poručio je Govedarica.

Kao predsjednički kandidat, istakao je da je spreman na odlučujuće korake, zajedno sa narodom i u ime naroda.

“Narod traži samo jedno – da vratimo u ruke narodu onu RS zbog koje su se borili i izborili. Ravnopravnost, poštovanje, poštenje, razumijevanje, tolerantnost, solidarnost, napredak riječi su ljubavi i riječi kojima moramo da vratimo pravi značaj i sjaj. Zbog toga SDS na ove izbore izlazi sa veoma jasnom porukom ‘Vratimo Srpsku narodu’, jer je srpskom narodu potrebna RS. To istovremeno znači da poštujemo, cijenimo i uvažavamo sve ostale narode koji žive u RS. Samo u RS u kojoj su ustanovljene vrijednosti i u kojoj vrijenosti pobježuju interese pojedinaca ima mjesta za sve narode koje žele da žive u miru i lljubavi na ovom prostoru”, kazao je Govedarica.

On je naveo kako velike promjene, koje će doći, dolaze sa vrha, te da preporod RS dolazi od funkcije koja simbolizuje RS, a to je njen predsjednik.

“Preporod znači izlazak iz mraka u kojem živimo više do jedne decenije, te poštovanje i vraćanje na sve one vrijednosti zbog kojih je i od kojih je RS nastala, kao i poštovanje zakona, Ustava i vraćanje povjerenja građana u institucije RS. Taj preporod je potreban svim dobrim, poštenim i časnim ljudima”, naglasio je Govedarica.

Uvjeren je da će svi građani RS nakon oktobarskih izbora osjetiti napredak, jer za to, kao predsjednički kandidat, ima snage.

“Svi ćemo biti ponosni na takvu RS. Svi ćemo imati priliku 7. oktobra da donesemo odluku da li smo spremni da RS izvučemo iz mraka. Svi ćemo imati priliku da doživimo nove dane i bolju budućnost. Svi ćemo imati čovjeka koji je spreman na takve korake. Zbog toga na izbore izlazim sa osnovnom porukom prema narodu i građanima – ‘Sviće'”, naglasio je Govedarica.

(vijesti.ba)

“Anketni odbor radio dobro i odgovorno”

Komentarišući izjavu predsjednika Srpske Milorada Dodika da vladajuća koalicija neće prihvatiti izvještaj Anketnog odbora Narodne skupštine u vezi sa stradanjem mladića Davida Dragičevića, Govedarica je rekao da samo formiranje tog odbora pokazuje da situacija u društvu nije dobra.

“To što je skupštinska većina uradila od prvog momenta ukazivalo je da uopšte ne želi da dođe do saznanja da li je bilo propusta institucija u istrazi o slučaju Dragičević”, ističe Govedarica i tvrdi da je namjera bila manipulisati narodom.

On je dodao da je Anketni odbor radio dobro i odgovorno, te da je evidentno da je bilo propusta u istrazi.

“To nas dovodi do sumnje pod kakvim okolnostima i iz kog razloga je stradao Dragičević. I nama je poznato da će izvještaj, nažalost, biti odbijen. Biće zanimljivo čuti obrazloženje zašto je vladajuća koalicija protiv tog izvještaja”, ocijenio je Govedarica.

On je dodao da predsjednik Srpske nije taj koji treba da dovodi vještake patologe iz Beograda, već da pozove institucije da rade svoj posao i da poštuje rad narodnih poslanika i Anketnog odbora.

Govedarica tvrdi da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske prekoračilo mnoge nadležnosti, te da resorni ministar nije smio davati izjave prema kojima nema nijedne indicije da se u tom slučaju desilo ubistvo.

“Kada vidite sve fotografije /tijela Dragičevića/, postavite niz pitanja na koja niko u Narodnoj skupštini, uključujući ministra, nije dao odgovore, onda sam ja izveo jedan logičan zaključak. Možda nisam u pravu i ne uzimam da je to tvrdnja, ali sumnjam poslije svega i strahujem da je David ubijen”, smatra Govedarica.

On je naveo da sve češći protesti u Srpskoj pokazuju da se građani bude zbog teškog života, te da akcize koje su donijele povećanje cijena goriva treba vratiti na pređašnje stanje dok još nije kasno.

“Građani iskazuju nezadovoljstvo i treba da traže sudsku zaštitu od onih koji ih progone u ekonomskom smislu. Spreman sam da se sa narodom borim protiv onih koji rade protiv naroda”, rekao je Govedarica i podsjetio da je Savez za promjene na vrijeme upozoravao šta će se desiti nakon povećanja akciza.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime