SDS u pokušaju da SRUŠI decembarski ZAKON O AKCIZAMA računa na “POKAJNIKE”

0

Klub poslanika SDS u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH uputiće sutra u parlamentarnu proceduru izmjene i dopune Zakona o akcizama po hitnom postupku, najavila je predsjedavajuća Kluba Aleksandra Pandurević.

Ona je na konferenciji za medije u Istočnom Sarajevu pojasnila da se ovim prijedlogom van snage stavlja zakon kojim su u decembru prošle godine putarine povećane za 15 feninga plus PDV, što znači da bi cijene goriva po litru bile smanjene za 18 feninga ili 10 KM po rezervoaru.

– Očekujemo da nas podrže sve kolege koje su i prošli put bile protiv povećanja akciza, ali i oni koji su u međuvremenu shvatili da građani ne mogu izdržati ovolika poskupljenja –  rekla je Pandurevićeva.

Prema njenom mišljenju, sadašnje smanjenje cijene goriva od pet feninga je “kozmetičko i predizborno”, pošto, kako kaže, Vlada Republike Srpske očigledno štiti interese pojedinaca iz vlasti i naftnog kartela”.

– SDS i Savez za promjene učiniće sve što mogu da zaštite interese građana, kao što smo ih štitili i kada smo se borili protiv tog nesrećnog povećanja akciza, i zato ćemo u ime naroda podnijeti ovaj prijedlog zakona – navela je Pandurevićeva.

Ona smatra da SNSD zloupotrebljava MUP u, kako kaže, vršenju represije nad narodom koji opravdano izražava nezadovoljstvo.

– Građani su protestima rekli šta misle, a svaka ozbiljna i odgovorna vlast treba to da shvati i reaguje, da radi u interesu naroda. Vlast je ta koja treba da služi narodu, a ne obrnuto – rekla je Pandurevićeva.

Ona je navela da će SDS i Savez za promjene nakon oktobrskih izbora pokazati da postoje i drugi načini kako se mogu graditi putevi, a da to ne bude “zavlačenje ruke u džep naroda”.

– Postoji i model koji se zove koncesija, koji državu ništa ne košta, a s druge strane upošljava se lokalna privreda i operativa, kao i radna snaga. I što je jako značajno, ne zadužujemo se preko grla – dodala je Pandurevićeva, koja je član Predsjedništva SDS-a.

Govoreći o zajedničkoj srpskoj listi u Federaciji BiH /FBiH/ za predstojeće opšte izbore u oktobru, ona je rekla da je SDS želio da bude postignut dogovor ali da ih je “druga strana potpuno ignorisala”.

– Mi nismo pozvani na sastanak o tome i samim tim nije bilo prilike za dogovor. Predsjednik /Vukota/ Govedarica je razgovarao sa /Miloradom/ Dodikom i rekao da to treba da bude srpska lista bez ikakvih partijskih prefiksa. Očito da to nije imalo odjeka na drugoj strani i da oni žele isključivo da izađu kao koalicija SNSD-DNS-SP, a da druge ne žele – rekla je Pandurevićeva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime