Stravičan prizor nakon udara struje POPEO se na vagon kako bi napravio SELFI fotografiju

0
U zeničkom naselju Blatuša, na Željezničkoj stanici, u četvrtak oko 18.30 sati odvijala se prava drama nakon što je Denisa Kitovnicu udarila struja.

Prema informacijama iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, do nesrećnog slučaja došlo je kada se Kitovnica popeo na teretni vagon.

“Na kolosijeku „Željeznica FBiH“ došlo je do nesretnog slučaja kada se D. K. iz Zenice popeo na teretni vagon, kojom prilikom je došlo do zatvaranja strujnog kola”, navode službeno iz Operativnog centra MUP-a ZDK.

Nesrećni Zeničanin, odmah nakon što ga je udarila struja, vozilom Hitne pomoći prevezen je u Kantonalnu bolnicu Zenica, a zbog težine povreda potom je prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

“Njemu su zenički ljekari konstatovali teške, životno ugrožavajuće povrede, zbog čega je prevezen na liječenje u Sarajevo”, dodaju iz policije.

Prema nezvaničnim informacijama, a kako tvrde očevici ovog nemilog događaja, Kitovnica se, navodno, popeo na vagon kako bi napravio selfi fotografiju, ali istraga će pokazati šta se tačno dogodilo.

Posebno su bile šokantne scene kada je Zeničanina udarila struja, što je izazvalo krvarenje iz skoro cijelog tijela. Brojni mještani Blatuše koji su se u trenutku udara strujom zadesili u neposrednoj blizini nesrećnog čovjeka, ostali su u šoku.

Iako preplašeni, pokušavali su mu pomoći i spasiti život. Neki su ga posipali zemljom, drugi su pozivali Hitnu pomoć. Uviđaj su obavili pripadnici PU Zenica s dežurnim kantonalnim tužiocem.

Zabrinjavajuća je činjenica što dionicu na kojoj se dogodila nesreća svakodnevno koriste brojni mještani naselja Blatuša, koji prelaze prugu i vagone kako bi ovom prečicom skratili put do kuća i stanova.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime