4 opcije bez kojih ne možemo zamisliti boravak na plaži

0

Temeljno se pripremite za ljetno uživanje na plaži jer ne želite valjda da vam izostanak nekog od ključnih detalja pokvari planove i raspoloženje. Evo četiri napomene koje vam mogu pomoći u tom zahtjevnom zadatku

Dok nestrpljivo iščekujemo dan kad ćemo se slavodobitno, bijeli kao sir, pojaviti na plaži, ozbiljno i studiozno poput vojnog zapovjednika pred bitku planiramo što nam sve tamo može zatrebati. Dobra priprema osiguraće nam nesmetano uživanje na plaži i sve to razmišljanje ne pada nam teško jer istraživanja pokazuju da smo od svih stadija putovanja najsretniji baš u doba pripreme. Da se vratimo na bitno, na početku planiranja valja odrediti prioritete, stvari bez kojih na plaži ne možemo. Evo četiri prijedloga:

Zavod za javno zdravstvo preporučuje izbjegavanje prekomjernog sunčanja od 11 do 16 sati te odabir zaštitnog faktora koji je primjeren vašem tipu i fototipu kože. Ako ćemo biti odgovorni i disciplinovani pa poslušati doktorske preporuke (što hoćemo, takvi smo), blizu plaže moramo pronaći mjesto gdje ćemo se skloniti od sunca. Dakle, krenite u potragu za šumicom, sjenovitim mjestom, kafićem u debelom hladu i sličnim utočištima onih koji su pretjerali sa sunčanjem i onih koji pomno čuvaju svoj besprijekoran ten. Hladu će se razveseliti i naš mobitel, tj. neće se pregrijati i prestati raditi, pa ćete moći nastaviti veselo postavljati svoje umjetničke fotografije i vrckave komentare na društvenim mrežama i tako izazivati zavist svih koji su na radnom mjestu.

Doduše, za nesputano korišćenje društvenih mreža neće vam biti dovoljan hladan, suh i napunjen mobitel, nego i dovoljna količina interneta. Ne računajte da ćete na gradskoj plaži, a kamoli u zabačenoj uvali, imati (dobar) Wi-fi signal, stoga se radije uzdajte u mobilne mreže i aplikacije osigurajte si dovoljno gigabajta. Osim za praćenje i aktivno sudjelovanje na društvenim mrežama, oni će vam trebati i da konačno pročitate sve članke koje ste odavno zabilježili, uveselite klince streamingom omiljenog crtića, pogledate pokoji spot s YouTubea itd.

Čak i ako ste zagriženi geek koji sa sobom uvijek nosi svu silu gadgeta ili ste potpuni antitalent za sport, na plaži i u društvu popustit ćete pod psihosocijalnim pritiskom i dodavati se loptom ili barem zaigrati pokoju kartašku igru, papirnatim (ne digitalnim) kartama. Rezultati, taktike pojedinih igrača te tko se ljutio kad je izgubio prepričavat će se u vašem društvu još godinama. Da biste bili primijećeni na plaži i izgledali atraktivnije na fotografijama (i malo si potpomogli u održavanju nad površinom), nabavite uočljiv luftić. Napuhani plamenci i labudovi kupali su se s nama prošle godine, stoga prije kupovine provjerite šta je ove godine u trendu da vam loš izbor ne utječe na društveni ugled.

Šećer na kraju? Sladoled! Plaža i sladoled slažu se kao jagode i šlag…  sami nastavite niz. Neka vas vaša pratnja navigira najkraćim putom do željene plaže, a vi usput skenirajte teren te nastojite uočiti i zapamtiti lokaciju punktova s raznim osvježenjima i sladoledom. Možda će vas optužiti da se nekonstruktivni prilikom životno važnog izbora mjesta za polaganje ručnika, ali ćete biti glavna faca i spasilac kad netko iz vašeg društva poželi sladoled ili neko drugo osvježenje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime