MLADIĆ TRAŽI HAPŠENJE GLAVNOG HAŠKOG LEKARA! Advokati bivšeg komandanta VRS u pravnoj ofanzivi!

0

Uz hapšenje glavnog haškog lekara, Mladićeva odbrana traži i izuzeće sudija Merona, Ađijusa i Daćuna.

Advokati generala Ratka Mladića zatražili su od Haškog tribunala da doktoru Paulusu Falkeu, glavnom lekaru pritvorske jedinice u Sheveningenu, skine imunitet kako bi mu se sudilo zbog nesavesnog lečenja!

Dobio dobroćudne aritmije?!

Više ne tvrde da otac nema aritmije, već ih nazivaju ‘nevinim’. Još malo pa će reći da su dobroćudne Darko Mladić, sin Ratka Mladić

Mladićevi branioci zahtevaju da se, osim Falkea, istraži i postupanje njegovog zamenika, kao i upravnika zatvora. Prema rečima generalovog sina Darka, odbrana je sve potkrepila medicinskom dokumentacijom iz koje se vidi da Falkeov lekarski tim pravi propuste, skriva od sudija simptome bolesti i onemogućava odbrani pristup informacijama u vezi sa Mladićevim zdravstvenim stanjem.
– Njegovo stanje je nepromenjeno. Ne daju mu lekove za srce iako ima aritmije. Prvo su tvrdili da ih uopšte nema, ali kad ga je naš tim lekara pregledao i utvrdio da postoje, rekli su da je to počelo dva-tri dana pre pregleda. Da skandal bude veći, više ne tvrde da nema aritmije, već ih nazivaju ‘nevinim’. Još malo pa će reći da su to dobroćudne aritmije! –
ogorčeno priča Darko Mladić

Mehanizam je morao da bude formiran od potpuno novih sudija kako bi bio nepristrasan. Ove sudije su se u prethodnim slučajevima izjašnjavale u korist tužilaštva i samim tim ne mogu da budu objektivne.

Prema njegovim rečima, zbog apsurdnog funkcionisanja suda u Hagu odbijen je zahtev za izuzeće sudija Teodora Merona, Karmela Ađijusa i Lijua Daćuna.

– Apelaciono veće sa Meronom na čelu odbilo je zahtev uz obrazloženje da nema kapacitet da o tome odlučuje. Uputili su nas na predsednika Mehanizma u Hagu, odnosno opet na sudiju Teodora Merona! Problem je i to što smo tražili njegovo izuzeće, pa bi po pravilima suda trebalo da odlučuje prvi stariji sudija posle njega, a to je Ađijus, koji je takođe obuhvaćen žalbom. To je apsurd – upozorava Darko Mladić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime