“DOLIJAO” kapitalac TRI sata se borili sa RIBOM

0

Najveći som ikada sa Gružanskg jezera, težak 117 kilograma dolijao je juče na mamac od tri zrna kukuruza. Lukavu ribetinu, koja je tu varala pecaroše posljednjih 30 godina, uspjeli su da nadmudre četvorica pecaroša kojima je kidala strune na stotine puta do sada.

Dejan Milunović Korićanac, Ivan Milovanović Pazarac, Ivan Stanković Pink i Slavoljub Bošković Grobar su ljudi koji su pobijedili neman i izvukli je na obalu.

Foto: Privatna arhiva

– Zabacio sam mamac sa štapom za šarana… Tri zrnca kukuruza. Nisam ni sanjao da će da zagrize nešto veliko… Bilo je 10 sati prije podne. A onda je krenulo da trza i da vuče. Tri sata smo se nas četvorica borili sa ribom. A onda se som umorio, i izvukli smo ga na obalu. Tek kada je bio na suvom, vidjeli smo šta je u pitanju. Kapitalac dug 2,4 metra. Kada smo ga izmjerili, vidjeli smo da je težak 117 kilograma. Usta su mu tolika da u njih može da stane fudbalska lopta, priča Dejan Milunović Korićanac, piše Blic.

Som rekordne težine je ulovljen na mestu zvanom „turski bunari“. Prethodni rekorder je upecan prije desetak godina, i bio je težak 97 kilograma.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime