Bečka policija juri estetskog hirurga: Srpski doktor RADIO NA CRNO i ostavio trag u vidu nekoliko ŽRTAVA

0

Nakon sprovedene racije po salonima ljepote širom Beča, policija traga za doktorom iz Srbije, koji je osumnjičen da se nezakonito bavio kozmetičkom hirurgijom.

Vlasnici kozmetičkih i frizerskih salona u bečkom 16. distriktu strijepe od ponovnog upada austrijske policije koja od prošlog petka detaljno češlja sve sumnjive lokale u kojima srpski doktori rade estetske zahvate, i to bez dozvole.

– U toku je istraga policijske službe Beča, Jedinice za krivične istrage, protiv jednog doktora. Muškarac je osumnjičen da je duži vremenski period u bečkim salonima ljepote pružao usluge kozmetičke hirurgije u uslovima koji za to nisu predviđeni, ali i bez neophodnih dozvola – rekao je za “Blic” Paul Ajdenberg, šef službe za medije pri bečkoj policiji.

Naime, u austrijskoj prestonici trenutno cvjeta crno estetsko tržište. Na njemu, kako saznajemo, prednjače srpski hirurzi, oftalmolozi, stomatolozi, kao i priučeni kozmetičari, koji nakon završene jednodnevne obuke ženama ubrizgavaju botoks, injekcione filere, rade korekcije nosa, podbratka, podočnjaka… Naravno, rad u nesterilisanim objektima, na improvizovanim doktorskim stolicama i sa preparatima čiji su porijeklo i rok trajanja sumnjivi, za sobom ostavljaju posljedice po pacijente. Policiji su se, kako saznaje Blic, javile osobe sa ozbiljnim zdravstvenim posljedicama nakon tretmana.

– Osim što se sumnjiči za rad na crno, spomenuti doktor je za sobom ostavio i trag u vidu nekoliko žrtava. Više detalja o radu ovog doktora pružićemo vam kako istraga bude odmicala – kazali su za “Blic” iz bečke policije.

Inače, osumnjičeni doktor je, prema saznanjima, hapšenje prilikom prve racije izbjegao pukom srećom – spaslo ga je samo to što je tog dana pola sata zakasnio na posao.

Dođeš na šišanje i dobiješ silikone

Srpski doktori slobodne vikende provode u Beču gdje za nešto manju cifru od austrijskih hirurga zainteresovanim damama pružaju usluge estetskih zahvata. Dogovor najčešće imaju sklopljen s vlasnicama frizerskih salona, te nije neuobičajena slika da se u istoj prostoriji na jednoj stolici možete ošišati, dok na drugoj, koja je odmah pored, možete dobiti nove usne, ili pak izraženije jagodice.

Vijest o povoljnim tretmanima širila se od usta do usta, te je stigla i do policije u tom gradu, koja je otvorila istragu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime