Sijevale oštrice tokom vožnje u “Golfu”

0

PRIJEDOR – Prijedorčanin Mihajlo Stupar (44), stari znanac policije, teško je povrijeđen kada su ga Vanja Vuković (33) i Dalibor Railić (33), koji imaju debeli policijski dosije, povrijedili nožem dok su se zajedno vozili u golfu.

U Policijskoj upravi (PU) Prijedor, navodeći inicijale učesnika ovog događaja, kažu da Vukovića i Railića terete za nanošenje teških tjelesnih povreda, zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje.

“Protiv osumnjičenih je, uz saglasnost sa postupajućim tužiocem, Okružnom javnom tužilaštvu podnesen izvještaj za djela koja su počinili. Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da su D.R. i V.V. u putničkom automobilu tokom vožnje u Prijedoru nožem povrijedili jednu osobu. Nakon toga žrtva se uputila u Opštu bolnicu, gdje mu je pružena pomoć”, kazali su iz PU Prijedor.

Kako nezvanično saznajemo, tri muškarca vozila su se po gradu kada je sukob eskalirao, a Stupar, koji je po rukama, nogama i leđima izboden nožem, oteo se i pobjegao kako bi potražio pomoć.

Ranjen zatražio ljekarsku pomoć

Stupar je, tako ranjen, zatražio ljekarsku pomoć i na svu sreću povrede nisu opasne po život. Policiji je, kako nezvanično saznajemo, rekao da su ga povrijedila dvojica sugrađana. Motiv sukoba nije poznat, ali se najvjerovatnije radi o ličnim razmiricama jer su sva trojica odranije dobro poznata policiji.

Vuković i Railić, koji su policiji odranije poznati i koji su već osuđivani, nakon saslušanja pušteni su da se brane sa slobode.

Izbodeni Stupar već je hapšen u akciji “Kondor 1” zbog sumnje da je bio dio grupe koja se bavila švercom droge, dok je Vuković početkom godine u banjalučkom Okružnom sudu osuđen na pet godina zatvora za šverc blizu kilogram heroina, vrijednog oko 50.000 KM, zajedno sa sugrađaninom Nemanjom Matijašem (35). Prema presudi, Vuković i Matijaš su švercovali 922 grama heroina radi dalje preprodaje. Drogu su nabavili od njima poznate osobe, a ona je otkrivena u pasatu, gdje je bila skrivena u filteru za vazduh. Presudom su još i obavezani da plate troškove postupka u iznosu od 2.780 KM.

Ležao u zatvoru 30 mjeseci

Vuković je odležao 30 mjeseci zatvora i zbog miniranja automobila kia policijskog inspektora Gorana Mikanovića, ispod koga je podmetnuo 200 grama TNT-a.

Dalibor Railić osuđen je na 32 mjeseca i odležao je pokušaj ubistva sugrađanina Nikole Vučkovića. Taj zločin počinio je 29. novembra 2007. godine, a osuđen je godinu kasnije na osnovu priznanja krivice. Njega je svojevremeno Rajko Kuzmanović, bivši predsjednik RS, pomilovanjem djelimično oslobodio zatvorske kazne za šest mjeseci.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime