U Srbiji troje tinejdžera umrlo od droge u roku od sedam dana POSLJEDNJA ŽRTVA UČENICA (16) IZ KRAGUJEVCA

0

Šesnaestogodišnja učenica Politehničke škole u Kragujevcu Marija M. je treća žrtva droge u Srbiji za samo nekoliko dana.

Tinejdžerka, rodom iz Petrovca kod Kragujevca, sa starijim bratom bila je kod druga u naselju Šumarice, kada je u tijelo unijela smtonosnu dozu droge. Ona je zvanično treća žrtva droge tinejdžerskog doba, nakon što su u Beogradu preminuli Jovan Paunović (17) i N. S. (18) u Bačkoj Palanci.

Prema prvim rezultatima istrage, koji još uvijek nisu potvrđeni jer se čekaju rezultati obdukcije, sumnja se da je djevojčica preminula od prevelike doze neke od narkotičkih supstanci. Šta je ona tokom pretprošle noći konzumirala, i kakve su okolnosti dovele do pronalaženja njenog beživotnog tijela u stanu kod drugara njenog brata, za sada se ne zna.

Policija sumnja da je u pitanju predoziranje nekom od sintetičkih droga, koje su sve popularnije među mladima u Srbiji. Konačni nalaz daće patolozi i toksikološka analiza, ali se za sada sumnja, kako kažu izvori iz policije, da je u organizam unijela preveliku količinu ekstazija ili sličnog narkotika, od koga je klonula i više se nije probudila.

Kako saznajemo u Politehničkoj školi, ona je završila treću godinu smjera za mašinskog tehničara reparature. Sa njenom sudbinom je upoznata i razredna starješina njenog odjeljenja, ali niko ne može da kaže ništa detaljnije dok se ne završi policijska istraga.

Cijela škola je u šoku, a dalje će se preduzeti u saradnji sa policijom svi koraci kako bi se kontrola djece, koja nju pohađaju, a ima ih više od 1.500, povećala.

Jovan umro u najgorim mukama

Beograđanin Jovan Paunović (17), preminuo je u nedjelju uveče na Vojnomedicinskoj akademiji, nekoliko sati nakon što je pronađen kako ispred jednog beogradskog splava leži u bunilu i grči se u užasnim bolovima jer je u sebe unio smrtonosnu količinu droge ekstazi.

Nesrećni mladić preminuo je u najvećim mukama nakon što je gotovo tri sata ležao na ulici ispred splava gdje su ga prijatelji ostavili, a prolaznici pokušavali da mu pomognu čekajući Hitnu pomoć i policiju.

Očevici ovog užasa kažu da scena koju su zatekli kobne noći, samo dan nakon što je Jovan slavio svoje punoljetstvo, a koje nije još ni dočekao, nikada neće zaboraviti i da je na njih ostavila duboke posljedice.

Otac našao preminulog sina (18)

Sredinom nedelje u Bačkoj Palanci od prekomjerne doze narkotika preminuo je tinejdžer N. S. (18), a njegovo tijelo u stanu Gundulićevoj ulici pronašao je otac. Policija iz Bačke Palanke je izvršila uviđaj, a nezvanično se saznaje da je smrt nastupila usljed predoziranja.

(Blic)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime