Poštar “DUGIH PRSTIJU” – Osumnjičen za pronevjeru od skoro 20.000 KM

0

Protiv dobojskog poštara Željka K.(51) policija je tužilaštvu podnijela izveštaj zbog sumnje da je više Dobojlija oštetio za skoro 20.000 KM.

On se sumnjiči da je zadržavao novac od penzija, naknade za majke, kao i pare koje su bile namijenjene za plaćanje računa. Ž. K. je osumnjičen da je izvršio krivična djela pronevjera i posluga.

Ovog poštara policija sumnjiči da je početkom aprila ove godine zadužio spisak uputnica i novčanih sredstava u iznosu od oko 18.300 maraka.

– Ovaj novac bio je namijenjen za isplatu penzija za mart mjesec. Željko K. za 15 penzionera nije uplatio cijeli iznos penzije i za sebe je tom prilikom zadržao oko 4.800 maraka – rekli su u policiji.

Međutim, ovo nije jedino krivično djelo za koje je optužen ovaj poštar. Policija ga tereti i da je u septembru prošle godine, zadužio uputnicu i 600 maraka za isplatu jednokratne novčane naknade majkama za trećerođeno dete.

– On ovaj novac nije uplatio majkama nego je zadržao za sebe. Verovatno kada je kasnije saznao da bi se mogla voditi istraga protiv njega, on je u februaru ove godine oštećnim vratio ovaj novac – rekao je izvor blizak istrazi.

Osim ovoga, Željko je prijavljen i da je tokom marta ove godine od više građana sa područja Doboja uzeo novac da plati električnu energiju za februar 2018. godine.

-Tada je od njih uzeo 510 maraka i nije ih uplatio na račun preduzeća „Elektro Doboj“ već ga je zadržao. Kao i u prethodnom slučaju, on je ovaj novac oštećenim građanim vratio početkom aprila  – ističe naš sagovornik.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime