Za požarnu sezonu spremno oko 600 VATROGASACA, AVIONI I HELIKOPTERI

0

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore saopštio je da su preuzete neophodne mjere kako bi se spremno dočekala požarna sezona.
“Broj vatrogasaca-spasilaca u službama zaštite i spasavanje je oko 600. Na raspolaganju će biti oko 190 vatrogasno-spasilačkih vozila, tri aviona tipa `er traktor`, kao i helikopter Vojske Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Opetarivni štab je, shodno informacijama Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju da će već narednih dana temperatura u centralnoj i južnoj regiji preći 30 stepeni čime se povećava rizik od požara, apelovao da svi subjekti sistema nastave sa sprovođenjem preventivnih mjera zaštite od požara.

“Operativni štab posebno apeluje da građani budu odgovorni i daju svoj doprinos u sprovođenju preventivnih mjera, tako što će urediti svoja dvorišta, pokositi svoja imanja i pridržavati se pravila u vezi sa zabranom loženja vatre na otvorenom prostoru tokom požarne sezone”, navodi se u saopštenju.

Podsjeća se da za sve hitne situacije građani mogu pozvati broj 112, kao i broj opštinskih službi zaštite i spasavanja 123

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime