MANASTIR MEDNA Obilježena krsna slava VRS i Trećeg puka OS BiH

0

Milenko Savanović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, rekao je danas u Mrkonjić Gradu da je Vojska Republike Srpske imala ogroman značaj jer je stvorila i sačuvala Srpsku.

“Vojska Republike Srpske zaslužuje svaki vid poštovanja. Svugdje smo pokazali jedinstvo, borbenost, potrebu za slobodom i odbranom srpskog naroda”, istakao je Savanović na današnjem obilježavanju krsne slave Vojske Srpske i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH kod Manastira Medna.

On je dodao da se danas daje pomen svima koji su stradali u proteklom ratu i da tu tradiciju treba nastaviti u znak sjećanja na sve što se dešavalo u srpskoj istoriji.

Komandant Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH Milan Radojčić rekao je da ovaj puk ima zadatak da njeguje i baštini tradiciju Vojske Srpske.

“Prva svijeća je upaljena 1992. godine za Vidovdan i nećemo dozvoliti da bude ugašena”, rekao je Radojičić.

On je rekao da neće biti dozvoljeno da se izgubi uspomena na vojsku koja je nastala na slobodarskim tradicijama srpskog naroda i koja je uspjela da saučuva srpski narod na ovim prostorima.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić čestitao je svim pripadnicima Vojske Srpske krsnu slavu Vidovdan koja je simbol srpskih pobjeda i stradanja.

“Sjećam se Vidovdana 1992. godine koji smo obilježili sa posebnim ponosom, jer je stigla vijest da je `Koridor života` probijen, da je prva operacija Vojske Srpske uspjela i da su spojeni istočni i zapadni dijelovi”, podsjetio je Savčić.

On je izrazio nadu da će sve što je bilo loše u srpskoj istoriji ostati u prošlosti, a da će samo pozitivni i svijetli primjeri biti njegovani u budućnosti.

Prema njegovim riječima, borci nisu u potpunosti zadovoljni svojim položajem, ali je ubijeđen da se korak po korak sve stvari mogu rješavati.

“Svjedoci smo posljednih dana da smo uspjeli da se izborimo da se borački, odnosno ratni staž prizna kao staž osiguranja”, rekao je Savčić.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je da je Vidovdan simbol i stradanja srpskog naroda i dostojanstva.

“Čestitam slavu vojnicima koji brane Republiku Srpsku i zastupaju je na određenim mjestima, sa dubokim uvjerenjem da će to i u budućnosti raditi odgovorno i dostojanstveno. Niko nema pravo da prijeti zaštitnicima Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka”, rekao je Govedarica.

On je dodao da narodu ne trebaju prijetnje i podjele.

Proslavi krsne slave Vojske Srpske i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka u Manastiru Medna kod Mrkonjić Grada danas su prisustvovali delegacija Narodne skupštine Srpske koju čine potpredsjednik parlamenta Željka Stojičić i narodni poslanici Nedeljko Glamočak i Slobodan Protić, kao i ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač.

Obilježavanju su prisustvovali i ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, zamjenik ministra odbrane BiH Boris Jerinić, članovi ruskog moto-kluba “Noćni vukovi” i brojne druge zvanice.

(Srna)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime