Maradona nudi 10.000 dolara za snimak na kom umire

0

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona nudi nagradu od oko 10.000 dolara za informacije o autoru audio snimka koji je kružio internetom a u kojem se navodi da je umro nakon što mu je u utorak pozlilo tokom utakmice Argentina-Nigerija na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

“Dao sam instrukcije o nagradi od 300.000 pezosa osobi koja bude dala tačne i pouzdane podatke o autoru snimka”, rekao je Maradonin advokat Matijas Morla.

Maradoni je pozililo za vrijeme utakmice u Sankt Peterburgu. Najprije euforičan, podržavajući argentinske igrače iz svoje lože, Maradona se osjetio loše a ljekarska pomoć mu je ukazana na samom stadionu.

Morla je rekao da je Maradoni skočio krvni pritisak i da to nije prvi put.

“Ljekari su tada preporučili Maradoni (57) da se odmori i da ne gleda drugo poluvrijeme utakmice. Međutim, to tražiti od Dijega je isto kao da pitate dijete da ne voli svoju majku”, dodao je Morla.

Na audio snimku koji je kružio na internetu poslije tog incidenta, muški glas sa argentinskim akcentom javlja da je Maradona hospitalizovan i da je umro od srčanog udara.

“Maradonine sestre su to čule, a nisu mogle da mene ili Dijega kontaktiraju. Jednoj je čak pozlilo, a tako nešto ne smije da se dogodi”, dodao je advokat.

Maradona se u srijedu oglasio u javnosti, rekavši da je dobro.

Što se tiče same utakmice, Argentina je pobijedila Nigeriju sa 2:1 golom Roha u 86. minutu i plasirala se u osminu finala Mundijala u Rusiji.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime