Na plažu pao ogroman bor, dječak zadobio teže povrede glave

0

Stablo gotovo šest decenija starog bora, palo je u četvrtak popodne na šušanjsku plažu i tom prilikom povrijedilo djecu koja su se našla u blizini. Kako Bar info nezvanično saznaje, dječak koji je zadobio teže povrede glave, upućen je u Klinički centar Podgorica na dalje liječenje, a djevojčica sa prelomom ruke je zbrinuta u barskoj bolnici.

Povodom ovog događaja, teren su rano jutros obišli Ninoslava Novović, predstavnica JP “Morsko dobro” za Opštinu Bar, te Dragan Đonović i Mira Prentović iz JP “Komunalne djelatnosti”.

-Vjerovatno je usljed dejstva ranijih nevremena, a potom i visokih temperatura vazduha, došlo do pucanja stabla. To je Alepski bor otporan je na jake vjetrove, međutim dešava se da raste ukrivo, usljed dejstva vjetra dominantnog smjera. Spolja ne djeluje da je bor oštećen, a stablo se bukvalno pocijepalo na pola – rekla je Mira Prentović, inženjer hortikulture za Radio Bar i Bar info.

Danas je orezano i uklonjeno nekoliko oštećenih borova. Ipak, nakon obilaska terena, jednoglasni su u ocjeni da bi trebalo oformiti tim koji će činiti stručnjaci iz oblasti šumarstva i zaštite bilja, koji bi svako stablo pregledali i tačno utvrdili koje bi dalje korake trebalo preduzeti, piše Blic.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime