“SVI JUNACI NIKOM PONIKOŠE…”: GOVEDARICA IZBJEGAO TV DUEL SA DODIKOM

0

BANJALUKA, 1. JULA – Predsjednik Srpske demokratske stranke /SDS/ Vukota Govedarica izbjegao je televizijski duel sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom na Alternativnoj televiziji, javila je ova medijska kuća.

“Nerazumljivo. Radi se o liderima političkih partija. Ako on smatra da nije lider, onda je to drugo, da je /Mladen/ Ivanić njegov lider. Koliko znam, nije počela predizborna kampanja, a i da jeste, ako se jasno traži sastanak ili TV duel lidera, onda je to jasno”, rekao je Dodik, koji se odazvao pozivu da učestvuje u sinoćnjem TV duelu u emsiji “Apostrof”.

On je istakao da niko nije pričao o kandidatima.”Mi imamo šta da kažemo za njegovu izdajničku politiku i on vjerovatno ne želi da se s tim suoči”, rekao je Dodik za ATV. Dodik je poručio da je spreman da istovremeno ima duel sa Ivanićem i Govedaricom. Govedarica je u pisanom odgovoru Alternativnoj televiziji predlažio da se Dodik, s obzirom na funkciju za koju se kandidovao, suoči sa svojim protivkandidatom za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem. Politički komentator Dragan Močević rekao je da se odbijanje Govedarice da se pojavi u emisiji može smatrati “običnim kukavičlukom”.

“To je bila jedinstvena prilika da Dodiku lično saopšti brojne kritike, zamjerke, optužbe za kriminal koje svakodnevno u raznim javnim nastupima saopštava”, istakao je Močević, te ocijenio da su takvi TV dueli uobičajeni u demokratskim društvima.

On smatra da je Govedarica učinio uslugu SDS-u time što je odbio učešće u emisiji, jer bi svaki njegov duel sa Dodikom “dodatno poljuljao ionako uzdrmani rejting stranke, koju svakog dan napuštaju istaknuti članovi”.

ATV je u odgovoru Informativnoj službi SDS-a naveo da je u pitanju TV duel lidera najjače vladajuće i opozicione stranke, te da smatraju da dijalog istaknutih javnih ličnosti, posebno predsjednika SNSD-a i SDS-a, ne može biti rezervisan samo za izbornu kampanju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime