OBJESILO SE 11 ČLANOVA ISTE PORODICE U pitanju bizarno religiozno masovno samoubistvo

0

Jedanaest beživotnih tijela članova iste porodice pronađeno je u Nju Delhiju, a prvi izvještaji ukazuju da je u pitanju bizarno religiozno masovno samoubistvo. Komšije su šoku primile ovu vijest, jer kako kažu bili su srećna i obična porodica.

Gurčarana Singa supruga je poslala da provjeri zašto lokalni dućan koji je bio u vlasništvu porodice Batia još uvijek nije otvoren. Porodica je inače živjela na spratu iznad prodavnice, a komšija je bilo neobično to što nisu, kao svako jutro, uključili pumpu za vodu.

– Kad sam ušao, sva su vrata bila otvorena i oni su visili sa plafona. Ruke su im bile zavezane. Bio sam u šoku kad sam video toliko tijela, požurio sam kući i rekao svojoj supruzi – rekao je Sing za BBC.

Kad je policija stigla na lice mjesta, zatekla je deset mrtvih tijela sa povezima preko očiju, pamukom nabijenim u ušima, obmotane kablovima i maramama sa religioznim motivima kako vise sa gvozdene rešetke u dvorištu kuće u predgrađu Burari, dok je tijelo jedanaeste, udavljene osobe, ležalo na podu kuće.

Foto: Profimedia

Svi su bili članovi podice Batia – Narajan Devi (75), njena kćerka, dvojica sinova, njihove supruge i petero unučadi starih od 15 do 33 godine. Svi, osim Narajan Devi, visili su sa plafona.

Okolnosti tragedije porodice u “kući smrti”, kako su je mediji već prozvali, nisu u potpunosti jasne. Prema tragovima pronađenima u kući, postoji mogućnost da se radi o “masovnom samoubistvu povezanom sa duhovnim i mističnim praksama”.

Naime, pronađene su rukom pisane bilješke koje su mediji već prozvali “priručnikom za ubistvo”. U njima se detaljno opisuje kako zavezati ruke i noge, a mrtva tijela 10 članova porodice pronađena su u vrlo sličnom položaju. Prema policijskim izvorima, uputi tvrde da će taj “ritual” dovesti do “mokše”, što je spasenje na sanskritu.

Dakle, moglo bi se zaključiti da se radi o kolektivnom samoubistvu pod uticajem nekog kulta, ali komšije ne vjeruju u to.

Prema njihovim riječima, porodica je bila aktivna u lokalnoj zajednici, bili su materijalno obezbijeđeni i bili su vjernici.

Živjeli su u djelu Nju Delhija gdje živi srednja klasa, a u prizemlju trospratne kuće vodili su dvije prodavnice – jednu sa svježim namirnicama, drugu sa šperpločama.

Sujata Batia, ćerka Narajan Devi, koja nije živjela u porodičnoj kući ne vjeruje da se radi o samoubistvu, prenosi Blic.rs.

– Svi su bili toliko srećni. Neko je pobio moju porodicu i policija treba da ih pronađe – izjavila je za PTI.

Ipak, okolnosti slučaja ne idu na ruku istražiteljima: nema tragova nasilne provale u kuću. Ništa nije premešteno, zlatni nakit ostao je nedirnut, baš kao i mobilni telefoni i druge tehničke sprave.

Preživio je samo pas Džeki, koji se nije oglasio cijelu noć, tvrde susjedi.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime