Nestrpljivo čekamo petak POZNATI SVI ČETVRTFINALISTI

0

Poznati su svi parovi i učesnici četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Rusiji. Derbi u Kazanju, uzbudljivo i u Nižnjem Novgorodu.

Penali su “došli glave” Špancima, pa se Rusi neočekivano spremaju za četvrtfinale zahvaljujući taktici u kojoj su istrajali do penal serije, a u njoj imali na golu izvrsnog Igora Akinfejeva. Čekaju ih Hrvati koji su poslije “buma” na startu meča sa Danskom odigrali jedan od najneinteresantnijih na šampionatu.

Kockasti su, slično Rusima, bili pribraniji u penal seriji i prošli su dalje. Dvije selekcije se sastaju u Sočiju 7. jula.

Dan ranije Nižnji Novgorod će ugostiti Francusku i Urugvaj, dvije ekipe koje su uz Brazil i Belgiju favoriti za osvajanje pehara na kraju.

Francuzi su krenuli silovito protiv Argentine u osmini finala, ali su uporni “Gaučosi” uspjeli da postignu tri gola. Više od toga nisu, pa će se sastati sa Urusima koji su sa 2:1 pobjedili Kristijana Ronalda i drugove.

Istog dana, šestog jula će verovjatno i više pažnje privući duel Brazila i Belgije na Kazanj areni u Kazanju. Brazilci su bili sigurni protiv Meksika i nisu dozvolili skoro ni promil šanse “Sombrerosima” dok su Belgijanci morali da spasavaju “živu glavu” za pola sata protiv Japanaca i od 0:2 dođu do 3:2.

Erik Dajer je penalom protiv Kolumbije u petoj seriji kompletirao “kostur” četvrtfinala i odveo svoju selekciju na megdan Švedskoj koja je u utorak popodne bila bolja od Švajcarske sa 1:0. Engleska i Kolumbija su tokom 120 minuta fudbala odigrali neriješeno 1:1.

Ovaj duel je na programu sedmog jula u Samari.

Parovi četvrtfinala Svetskog prvenstva:

Urugvaj – Francuska 6.7.2018, Nižnji Novgorod, Nižnji Novgorod
Brazil – Belgija 6.7.2018, Kazanj arena, Kazanj
Rusija – Hrvatska 7.7.2018, Fišt olimpijski stadion, Soči
Švedska – Engleska 7.7.2018, Kosmos arena, Samara

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime