Borba za mandate u Lijevče polju: Provjereni kadrovi za poslanike NS RS

0

U lokalnim zajednicama na području Lijevča polja zahuktava se borba za osvajanje glasova na predstojećim opštim izborima.

Čelne pozicije na kandidatskim listama za Narodnu skupštinu RS i parlament BiH, koje još nisu zvaničene, zauzimaju uglavnom provereni stranački kadrovi. Iz Izborne jedinice dva, kojoj pripadaju Gradiška, Srbac, Prnjavor i Laktaši javnosti su predstavljeni kandidati.

Predsjednik opštinskog odbora SNSD u Gradiški Zoran Adžić rekao je da su kandidati ove partije za NS RS Ognjen Žmirić, zamjenik načelnika, Ranka Perić – Romić, predsjednica Aktiva žena SNSD u Gradiški i Denis Štulić, predsjednik Mladihsocijaldemokrata.

Foto Milan Pilipović/RAS Srbija

Ranka Perić – Romić, predsjednica Aktiva žena SNSD u Gradiški kanidatkinja za poslanicu u NS RS

– Tokom posljednje dvije godine u Gradiški postignut je veoma bitan ekonomski i društveni napredak, zbog čega kandidate SNSD dovodi u povoljniju poziciju u borbi za poslaničke mandate – naveo je Adžić.

U DNS, prema očekivanjima, nosilac liste za NS RS je Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture RS i predsjednik Regionalnog odbora ove partije. On je, tvrde u Gradiški, nesumnjivo najsnažnija politička ličnost DNS u Izbornoj jedinici dva i najzaslužniji za jačanje partije Marka Pavića u ovoj regiji. Čelne pozicije na kandidatskoj listi DNS povjerene su Jovani Jungić, tehničaru drumskog saobraćaja iz Prnjavora te Saši Paniću, predsjedniku OO DNS u Laktašima. Njegov kolega Vladimir Janković, predsjednik OO DNS u Gradiški je šesti na listi za NS RS.

Foto Milan Pilipović/RAS Srbija

Dane Malešević, predjsednik Regionalnog odbora DNS

– Na osnovu rezultata koje smo postigli u Gradiški, Laktašima, Srpcu i Prnjavoru, naš optimizam ima osnova. Naši kandidati su ugledni u svojim sredinama. Pokazali su da prepoznaju i odgovorno zastupaju interese građana – rekao je Malešević za „EuroBlic“.

U opozicionom SDS za poslanički mandat u NS RS boriće se Mirko Samardžija, predsjednik OO SDS, Zoran Latinović, bivši načelnik Gradiške i Milica Šukalo iz redova mladih SDS.

Samardžija je treći na listi, poslije Miladina Stanića iz Prnjavora i Mare Cvijanović Delević iz Srpca. Smatra da će SDS u Gradiški izboriti dobar rezultat.

Prvi na listi PDP je Milan Švraka, poslanik u dva mandata koji je postao prepoznatljiva politička ličnost i lider PDP u regiji.

Foto: PDP

– Očekujemo jedan poslanički mandat, kao u prethodna dva izborna kruga i veći broj glasova nego na prethodnim izborima, kada smo dobili približno pet hiljada  – istakao je Švraka. Osim njega, kandidati PDP iz Gradiške su Radislav Dončić, odbornik u SO Gradiška te Snježana Gvozden, Željka Despotović i Maja Savandić.

Partija „Ujedinjena Srpska“ najveće povjerenje dala je Slavku Dunjiću, narodnom poslaniku koji je ovdje obilježio cijelu političku epohu, da ponovo pokuša izboriti novi mandat u parlamentu RS.

Na listi su još četiri kandidata iz Gradiške, Vesna Gluvić – Čelić, direktorica Doma zdravlja, Jovana Kodić, Dalibor Boroja i Biljana Mandić, članovi najužeg strančkog rukovodstva.

U trci načelnik i golman

Osim Darka Tomaša, načelnika Prnjavora koji je nosilac liste, kandidati SNSD-a iz Prnjavora su Željko Simić i Aleksandra Delšašo  – Lepir. Kandidati SNSD u Srpcu su bivši golman Branko Grahovac i odbornica Bojana Miholjčić. Kandidati iz Laktaša su Snježana Kelečević, sadašnja poslanica, Branka Sladojević, pomoćnik ministra zdravlja i Saša Popović, rukovodilac „Elektroditribucije“ u Laktašima dok je Branislava Milekić, bivši pomoćnik direktora Elektroprivrede kandidat za poslanika za Parlamentarnu skupštinu BiH.

(MIlan Pilipovic)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime