Paradu u Francuskoj obilježili SKANDALI

0
Francuska je obilježila Dan Bastilje vojnom paradom Jelisejskim poljima u Parizu, na čelu sa predsednikom Emanuelom Makronom.

Paradi su, kao počasni gosti, učestvovali i vojnici Japana i Singapura.

Tokom parade, koja je trajala više od dva sata, dogodile su se i dvije neprijatnosti kada su se, demonstrirajući sposobnosti francuskih snaga, sudarila dva policijska motocikla i kada je avion akrobatske jedinice patrolnih vazduhoplovnih snaga raspršio pogrešnu boju u sklopu francuske zastave iznad Pariza, prenosi Rojters.

Thumbnail

Stojeći u vojnom vozilu, u pratnji motocikala, Makron je predvodio svoju drugu paradu povodom 14. jula, nacionalnog praznika Francuske, dok su mu stotine gledalaca klicale. Nakon što je prošle godine paradi u francuskoj prijestonici na ovaj dan prisustvovao američki predsjednik Donald Tramp, Makron je ove godine tim povodom u Pariz pozvao lidere Japana i Singapura, dvije azijske zemlje koje su dugogodišnji partneri Francuske.

Japanskog premijera Šinza Abea, koji je otkazao dolazak zbog pogubnih poplava kod kuće, predstavljao je ministar spoljnih poslova Taro Kono. U paradi je učestvovalo oko 4.200 vojnika, 220 vozila i oko 100 aviona. Francuska je inače, mobilisala oko 110.000 pripadnika bezbjednosnih snaga povodom obilježavanja Dana Bastilje, ali i povodom finala Svjetskog prvenstva u fudbalu, koje će biti održano sutra u Rusiji.

Francuzi se nadaju da će slavlje nastaviti sutra, kada se nacionalni fudbalski tim bude suočio s hrvatskom reprezentacijom u finalu, a ako Francuska po drugi put osvoji prvenstvo, možda će i sutra uveče Jelisejska polja biti puna ljudi.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime