ZAJEDNO PILI KAFU Bili su dobre komšije, ali je KRV PALA zbog BIZARNOG RAZLOGA

0

Novica Šešum (65) uhapšen je zbog sumnje da je poslije svađe sa dva hica u prsa pokušao da ubije prvog komišiju Sašu Matoša (49) u dvorištu njihovih porodičnih kuća u Kuljanima kod Banjaluke.

Prema nezvaničnim informacijama, motiv obračuna između komšija je najvjerovatnije svađa oko zajedničkog bunara koji su godinama dijelili.

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da im je u subotu oko 19.20  prijavljeno da je došlo do pucnjave u Kuljanima.

– Policija je izašla na lice mjesta i uhapsila Šešuma zbog sumnje da je iz pištolja pucao prema četrdesetdevetogodišnjaku. Povrijeđeni je zbog zadobijenih povrede hospitalizovan u Univerzitetsko-kliničkom centru RS – potvrđeno je u Policijskoj upravi Banjaluka, gdje su naveli samo inicijale osumnjičenog.

Oni su dodali da je uviđaj obavio dežurni banjalučki tužilac.

Juče na mjestu obračuna zatekli smo samo dvojicu policajaca koji su obezbjeđivali lice mjesta, dok većina komšija nije izlazilo iz kuće i samo su kroz prozor sve posmatrali.

Jedan od komšija sa kojim smo razgovarali ispričao nam je da su Matoš i Šešum dobre komšije i dobri ljudi, ali da su se često svađali zbog nekog bunara.

– Vlasnici njihovih kuća ranije su bila dva brata, koji su imali zajedničko dvorište i zajednički bunar. Njih dvojica, kada su kupili kuće od njih, ostavili su taj bunar, ali su se svađali u čijem je dijelu dvorišta – pojašnjava naš sagovornik.

Prema njegovim riječima, iako su se nekad svađali, češće su se mogli vidjeti da se druže i piju kafu u dvorištu.

– Navodno je u subotu uveče Matoš rekao Šešumu da mora svoju pumpu za vodu koja je u njegovom dvorištu da skloni, jer će on taj dio betonirati. To je bila kap koja je prelila čašu, nakon čega je Šešum otišao u kuću. Poslije par sekundi se vratio sa pištoljem i ispalio dva hica u Matoša – ističe sagovornik Srpskainfo.

Dodaje da ne zna što je to trebalo Šešumu jer je on miran i dobar čovjek, koji je živio sa bolesnim ocem o kome se brinuo.

– Matoš je takođe dobar čovjek i nadam se da će se izvući. On je imao dosta pasa u kući i u dvorištu, a od prije par godina on i supruga su hranitelji jedne djevojčice iz Doma “Rada Vranješević” – pojasnio je naš sagovornik.

Drugi komšija ovih porodica sa kojim smo razgovarali kratko nam je rekao da je u subotu uveče čuo dva hica i neku ženu kako doziva pomoć.

Zdravstveno stanje

Prema riječima dežurnih ljekara u Klinici za anesteziju i intezivno liječenje, Saša Matoš je zadobio protreslnu ranu grudnog koša i povrede abdominalnih organa.

– Pacijent je zbrinut i priključen na aparate za mehaničku ventilaciju. Sve dalje prognoze su preuranjene – rekli su u UKC RS.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime