U Neumu zaplijenjena CISTERNA SKANKA, droga namijenjena zapadnom tržištu

0

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u spektakularnoj akciji kodnog naziva “Petrol Line” sinoć su na području opštine Neum zaplijenili čak 665 kilograma skanka.

Prilikom pretresa pronađena su i privremeno oduzeta tri mobilna telefona marke „samsung“, te 89 vreća u kojima se nalazilo po 7 komada NN materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu Cannabis Sativa, ukupne težine oko 665 kg.

Prema prikupljenim saznanjima, opojna droga je bila namijenjena za ilegalno tržište u zemljama zapadne Evrope.

Motornim vozilom je upravljao državljanin Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a riječ je, kako nezvanično saznajemo, o cisterni dubrovačkih registarskih tablica.

Vozač je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlašten promet opojnim drogama u vezi sa krivičnim djelom Organizovani kriminal.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA, lice lišeno slobode biće predato postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH na dalje postupanje, saopšteno je iz SIPA.

Državna agencija za istragu i zaštitu zahvalila se policijskim službenicima Granične policije BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona na pruženoj pomoći prilikom realizacije ove operativne akcije, kojom prilikom je izvršena jedna od najvećih zapljena narkotičkih sredstava u BiH.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime