CRNOGORCI O PREDSJEDNIKU: Šoumen koji pokazuje manjak znanja i poštovanja

0

– Navikli smo da imamo predsjednika SAD koji ujedinjava i promoviše vrijednosti Zapadnog svijeta, sada ipak, umjesto lidera imamo šoumena – rekao je Boris Raonić, programski direktor Građanske alijanse, za BBC nakon izjave Donalda Trampa da su Crnogorci agresivni ljudi koji mogu da izazovu Treći svjetski rat.

Ranko Krivokapić, predsjednik SDP-a i bivši predsjednik crnogorskog parlamenta, rekao je za britanski medij da je Donald Tramp vjerovatno najčudniji predjsednik u istoriji SAD-a.

U svojoj izjavi je ostavio utisak nekoga ko nije impresioniran diplomatskim pristupom prvog čovjeka SAD i načinom sa kojim se nosi sa problemima u svijetu.

– Sa ovakvim predsednikom i njegovim poznavanjem inostrane politike, ko zna šta se dešava. Spoljna politika mu nije jača strana – rekao je Krivokapić za BBC.

Boris Raonić, programski direktor Građanske alijanse, kazao je da je jedva mogao da povjeruje u Trampovu izjavu. Kako je dodao, Tramp očigledno ne čita ono što mu spremaju iz Stejt departmenta, piše Blic.

David@LoveUSOfAmerica

.@realDonaldTrump is the strangest president in the history of the United States – Krivokapić, who served as president of the country of fewer than 1 million from 2006-2016

Context – https://www.washingtonpost.com/politics/trump-says-defending-tiny-nato-ally-montenegro-could-lead-to-world-war-iii/2018/07/18/f7a09276-8a80-11e8-8aea-86e88ae760d8_story.html 

Trump says defending tiny NATO ally Montenegro could lead to World War III

In a television interview, the president said the new member of the alliance has “very aggressive people.”

washingtonpost.com

– Zato imamo ovakve glupe izjave, koje očigledno pokazuju manjak znanja ali i poštovanja za ulogu koje su SAD imale do sada – kazao je Raonić.

Krivokapić je kazao da mir u Crnoj Gori nije ni u kakvoj opasnosti, dok je Raonić istakao da nije oduševljen Trampovom karakterizacijom Crnogoraca.

– Crna Gora je rasrksrtila sa svojom vojničkom tradicijom prije više od polovine jednog vijeka, Trampove tvrdnje su u najmanju ruku neukusne, jer smo na putu pristupa u Evropsku uniju. Kao članica NATO obezbijedili smo sebi dodatnu sigurnost – rekao je Raonić.

Crnogorski zvaničnici izrazili su zabrinutost i da Crna Gora nije služila kao “kusur” tokom samita između Trampa i Putina.

– Nadam se da Crna Gora nije bila tema razgovora u Helsinkiju, iskreno se nadam da je Tramp samo odreagovao na pitanje “Foksa” i da njegova poruka nema dublje značenje – rekao je Krivokapić.

Američki predsjednik Donald Tramp rekao je u intervjuu za “Foks njuz” da su Crnogorci snažan ali i agresivan narod, koji bi mogli da izazovu Treći svjetski rat ako iskažu svoju agresivnost.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime