Suspendovano pet lovočuvara

0

U LOVIŠTU Nacionalnog parka “Sutjeska”, računajući i delove prašume Perućica, na oko 52 hektara privredni lov se odvija pod budnim okom lovočuvara. Nažalost, petorica njih ovih dana je suspendovano na mesec dana zbog nepravilnosti u radu.

Dobili su, kako kažu, dojavu da se na prostorima Gornjih i Donjih Bara na Zelengori nalaze neki lovci, i odmah smo na brzinu nas petorica krenula u lovište, automobilom kojem je istekla registracija, jer se na parkingu nije nalazio službeni džip NP “Sutjeska.

– Pronašli smo “golf” u kojem su bila dva odstreljena srndaća, a krivolovce smo pronašli u društvu lovočuvara Miloša Noga i Željka Sekulića, koji je pre nepunu godinu dana došao iz Teslića, a ni danas ne zna kakvu dužnost obavlja u NP “Sutjeska”. Od trojice lovaca iz Visokog zatražili smo dozvole, a tu je bio i jedan biznismen, nama odranije poznat. Jedan njegov kolega nije imao dozvolu pa smo sačinili zapisnik, a usput bili i vređani od tog gospodina. Nazivao nas je budalama, a već sutradan se ispostavilo da je taj biznismen bio u pravu – kaže, za “Novosti”, lovočuvar Vojko M.

On kaže da ih je direktor NP “Sutjeska” Dejan Pavlović suspendovao na mesec dana, jer su u “tri tačke” prekoračili službena ovlašćenja.

– Ne slažemo se sa tim pa smo se već obratili advokatu u Foči koji će nas zastupati na sudu – dodaje Vojko M. sa stažom lovočuvara od 21 godinu.

Pre suspenzije lovočuvari su sa terena obavestili policijsku patrolu na Tjentištu o svom nalazu.

– Policajci su reagovali ekspresno. Stigli u Gornje Bare, a onda sa 200 maraka kaznili našeg kolegu zbog vožnje neregistrovanog automobila. Za njihov revnosan rad, komandir policije ih nije suspendovao, kao što je to uradio naš direktor – kaže Vojko.

Ostale njegove kolege su zamolile da im imena ne objavljujemo.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime