Služen parastos zvjerski ubijenom dječaku Slobodanu Stojanoviću

0

Na Srpskom pravoslavnom groblju u Drinjači kod Zvornika danas je služen parastos dvanaestogodišnjem Slobodanu Stojanoviću, koji je zvjerski ubijen 1992. godine.

Parastosu su prisustvovali članovi Slobodanove porodice, predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i predstavnici grada Zvornika.

Slobodan je sa sestrom, majkom i ocem živio u Donjoj Kamenici kod Zvornika do četvrtka, 4. juna 1992. godine, kada su u zoru, znajući šta im komšije muslimani spremaju, krišom izašli iz sela. Sa sobom su poveli nekoliko koza i smjestili se u zaseoku Dženarike, kod rodbine.

Slobodan se u tom trenutku sjetio psa koji je ostao vezan i otrčao da ga oslobodi i više se nije vratio.

Za ubistvo dječaka Slobodana Stojanovića sudi se Elfeti Veseli.

Tužilaštvo BiH je tereti da je kao pripadnik Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje kod Kamenice, u ljeto 1992. godine ubila dvanaestogodišnjeg Slobodana Stojanovića na području Kamenice.

U Zvorniku će večeras biti održana promocija dokumentarnog filma “Suza anđela” u produkciji Radio-televizije Republike Srpske i koprodukciji Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženja nestalih lica.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime