Čavić: Srpska bilježi daleko veći rast zaduženja od rasta BDP

0

Predsjednik NDP Dragan Čavić poručio je danas da se treba sve učiniti da u narednim godinama u Republici Srpskoj dođe do ozbiljnih promjena radi usmjeravanja svakog stuba vlasti ka poboljšanju ekonomskog stanja, povećanju BDP-a i standarda stanovništva.

– Imamo najniži BDP po glavi stanovnika u Evropi. Mnoge stvari posljednjih godina sa stanovišta ekonomije nisu išle dobrim putem, a imali smo i daleko veći rast zaduženja nego rast BDP -rekao je Čavić novinarima, prisustvujući sjednici banjalučkog Gradskog odbora NDP.

Prema njegovim riječima, u posljednjih 12 godina prosječan rast BDP bio je 1,6 odsto, što je za društva kakvo je Republika Srpska mali nivo.

– Zemlje u ovakvom stanjeu ekonomije mogu da govore da imaju odgovarajući rast BDP-a ukoliko on prelazi šest odsto –  naveo je Čavić i dodao da je u BDP Srpske malo učešće industrije, a jako veliko administracije.

Čavić je naveo da je današnja sjednica banjalučkog Gradskog odbora u sklopu redovnih aktivnosti u okviru priprema za opšte izbore, te da postoje razlozi za vjerovati da će NDP na zborima ostvariti dobar rezultat.

Predsjednik banjalučkog Gradskog odbora NDP Krsto Jandrić rekao je da je ova partija u Banjaluci spremna za izbore, čemu su prethodili dugotrajan i sveobuhvatan rad i potrebne pripreme za izbornu kampanju.

– Očekujemo dobar rezultat, pobjedu kandidata Saveza za pobjedu za predsjednika Republike i srpskog člana Predsjedništva BiH. Očekujemo da nakon toga mandat za sastav Vlade Srpske dobije Čavić” -naglasio je Jandrić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime