Otmičar djeda Jelene Đoković ideju za razbojništvo dobio GLEDAJUĆI TV U ZATVORU

0

Branislav Matić (36), iz Sremske Mitrovice, uhapšen je u petak uveče zbog sumnje da je upao u kuću Miloslava Radisavljevića, djeda Jelene Đoković, a potom ga vezao i pobjegao.

Kako je juče rekao ministar policije Nebojša Stefanović, uhapšeni muškarac osumnjičen je da je počinio krivično djelo iznude u pokušaju.

– On se sumnjiči da je upao u kuću 83-godišnjaka, ukrao mobilni telefon, 26.000 dinara iz novčanika, a potom ga izveo iz kuće i vezao za dalekovod koji se nalazi u njenoj blizini, nakon čega je od porodice tražio otkup od oko dva miliona evra – rekao je Stefanović.

Kako je naveo, uhapšenom je određen pritvor od 48 sati u Valjevu, nakon čega će biti sproveden na saslušanje u tužilaštvo.

– Policija je pronašla određene predmete koji svjedoče o počinjenom djelu, a informacije govore o tome da je bio jedan izvršilac i jedan pomagač. Mislimo da je ovo slučaj koji je djelo nižeg nivoa organizacije – kazao je on.

Kako Blic saznaje, Branislav Matić već odavno je poznat istražnim organima, a osuđivan je na ukupno 14 godina zatvora, i to zbog razbojništva, teških krađa i nedozovljenog posjedovanja oružja.

– Tokom posljednjeg izdržavanja kazne od pet godina zatvora zbog razbojništva, ovaj muškarac došao je na ideju da upadne u kuću djeda Jelene Đoković i otme ga, nakon čega će tražiti otkup. Naime, on je u zatvoru gledao jednu emisiju u kojoj je gostovala Jelena Đoković i koja je, između ostalog, pričala o svom deki. Tada je Matiću sinula ideja da ga otme – kaže izvor Blica upoznat sa istragom.

Prema njegovim riječima, Matića je ova ideja držala i nakon što je izašao iz zatvora, u avgustu 2017. godine, te je odmah pošto se našao na slobodi krenuo da smišlja plan na čijoj realizaciji je radio gotovo godinu dana.

– Pažljivo je ponovo odgledao istu emisiju. Nakon toga, osmislio je plan da upadne u njegovu kuću, otme ga i od porodice traži otkup. U noći između srijede i četvrtka, u tri ujutru, on je došao u Ljig, pronašao kuću Miloslava, isjekao komarnike i upao u Miloslavljev dom dok je on spavao. Tražio mu je novac, a starac je iz novčanika izvadio 26.000 dinara i dao mu mobilni telefon. Nakon toga Matić ga je odveo do dalekovoda i vezao, a odmah zatim poslao porodici poruku kojom traži novac – kaže izvor Blica.

U noći između srijede i četvrtka razbojnici su odveli Miloslava Radisavljevića, djeda Jelene Đoković, Novakove supruge, i vezali ga lisicama za dalekovod u njivi. Čitava porodica pod stresom je zbog ovog nemilog događaja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime