Penzionerska stranka povjerenje poklonila DNS-u

0

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Marko Pavić i predsjednik Partije ujedinjenih penzionera (PUP) Vinka Pušonja potpisali su danas u Banjaluci sporazum o saradnji tokom predstojećih opštih izbora i o postizbornoj saradnji s ciljem da, kako navode, zajednički doprinesu ukupnom boljitku Republike Srpske.

Pavić je rekao novinarima da je udruživanje ove dvije stranke velika stvar, s obzirom na to da PUP ima autoritet, želi da radi i okuplja penzionere i ljude koji imaju iskustva i snage da doprinesu razvoju Srpske u kojoj bi svi bolje živjeli.
On je zahvalio PUP-u što je u DNS-u prepoznao stranku s kojom vidi budućnost svoje partije, ali i Srpske i njenih građana.

– Zbog nekih unutarstranačkih poteškoća nisu se mogli registrovati kao samostalan subjekat za predstojeće izbore i zato će zajedno sa DNS-om raditi na ovim izborima. Očekujemo veliku pomoć PUP-a – naveo je Pavić.

On je rekao da DNS zagovara ukrupnjavanje političke scene u Srpskoj kako bi do izražaja došli ljudi i partije koje će se boriti za budućnost i ekonomski razvoj Republike, kao i ispunjavanje njenih dejtonskih, ustavnih i drugih načela.

Predsjednik PUP-a Vinka Pušonja je zahvalila DNS-u na povjerenju i pomoći da ta stranka opstane.

– Pozivam sve članove, penzionere i simpatizere naše partije da prihvate listu DNS-a i na svim izbornim jedinicama i u što većem broju glasaju za kandidate DNS-a i sve zajedničke kandidate koje podržava ta stranka – rekla je Pušonja.

Ona je podsjetila da je prethodni predsjednik PUP-a Ilija Vujičić “ostavio” tu stranku, ne dozvoljavajući da ona ide na izbore, te je dodala da je izraz Vujičićeve samovolje i logo PUP-a koji je na zajedničkoj listi Saveza za pobjedu.

– Preuzimam kancelariju stranke, iako je tu bilo nekih smetnji. Imam sudsko rješenje da je Vujičić izbrisan iz sudskog registra i da sam ja predsjednik PUP-a – zaključila je Pušonja.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime